Eveniment artistic GorjFest în Bulgaria – Gorjenii recuceresc Plevna!

279

Joi, 13 martie 2014, ora 17,00

După ce a făcut furori la Gabrovo şi la Ruse, retrospectiva GorjFest 2008-2013 s-a mutat în superbul oraş bulgăresc Plevna, de peste 100.000 de locuitori.
Aşa că ieri, la ora 17,00, la galeriile de artă ale Muzeului din fosta aşezare cu nume de redută – Plevna, acolo unde ostaşii români s-au umplut de vitejie cucerindu-şi Independenţa ca stat, la 1877, artiştii care au creat la Festivalul Internaţional al Artelor Vizuale – iniţiat de artistul Imaginii Theodor Dădălău, deţinător la OSIM al mărcii înregistrate GorjFest – s-au prezentat pe simezele unei mari şi cochete Galerii de Artă cum n-a văzut Gorjul.
La vernisajul din oraşul bulgar Plevna au participat Theodor Dădălău, instructor al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, sculptorul târgujian Decebal Crăciun şi omul de afaceri bucureştean Vasile Brâncuşi, de loc din Peştişanii Gorjului.
Fiind vorba despre o retrospectivă GorjFest a lucrărilor executate de artişti gorjeni precum pictorii Florin Isuf, Vasile Fuiorea, Florin Hutium ori sculptorii Decebal Crăciun, Ilie şi Dan Alexandru, la care se adaugă lucrări reprezentative ale unor artişti din 26 de ţări – invitaţi la Târgu Jiu în perioada anilor 2008-2013 – manifestarea culturală s-a impus de la sine. Ca o recucerire gorjenească a Plevnei.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here