Eşecul democraţiei

220

foto predo 2În preajma Crăciunului, a mai picat o Moţiune de cenzură introdusă de Opoziţie. Se amenda comasarea alegerilor, pe bună dreptate, iar contestarea la Curtea Constituţională a României are un rost absolut formal. Se va dovedi că regimul dictatorial instituit de preşedintele Traian Băsescu deţine absolut toate pârghiile. Nu se mai respectă nicio lege, şi nici măcar Constituţia.

Acuzele liderilor Opoziţiei, cum că ne-am întors la vremurile dinainte de 1989 sunt reale şi neputincioase. Totuşi, nu mi se pare normal ca după 22 de ani să-i compari pe Traian Băsescu, Emil Boc şi Elena Udrea cu personaje din vremea comunismului. La ce foloseşte? Şi, mai ales, cui? Tineretul oricum nu i-a cunoscut pe liderii comunişti. Ar fi de preferat o critică dură a legilor şi comportamentului aberant al actualilor lideri politici portocalii şi asociaţii acestora. Din câte ştiu, şi la germani există cuvântul tovarăş, ceva de genul „genosse”, dacă nu mă înşel. Şi ce dacă el era folosit şi-n fosta RDG? El există şi acum, în Germania reunificată, iar social-democraţii germani îl folosesc fără vreo supărare şi fără vreun rol sau rost jignitor. Mult mai grave sunt faptele de nerespectare a legilor statului de drept, a Constituţiei şi a democraţiei. Şi în loc să-i critice cu mijloace logice, inteligente şi decente, hoţilor şi corupţilor li se aruncă apelativul „tovarăş”. Pe preşedintele Traian Băsescu, pe primul ministru Emil Boc şi pe ministresa Elena Udrea îi doare exact în cot! De multă vreme coruptul şi incompetentul Guvern Boc îşi tot asumă responsabilitatea. După care, votându-se ca pe vremurile demult apuse ale Marii Adunări Naţionale, legile sunt aidoma Decretelor lui Ceauşescu. Numai că, acum, în aşa-zisa democraţie, pe legile asumate promulgă preşedintele Traian Băsescu. În fond, faţă de anii dinainte de ‘89, în loc de Dictatorul Nicolae Ceauşescu semnează Dicta-chiorul Traian Băsescu! Agonia României este totală şi nu mai funcţionează chiar deloc vreo putere în stat. Toate sunt la cheremul dictatorului Traian Băsesecu. Unul ce ba se crede Zeus, ba preşedinte-jucător. Diabolic în tot ce face, îi întărâtă pe unii împotriva altora şi-i reuşesc mai toate gogomăniile. Cu sprijinul PDL, UDMR şi trădătorilor de la UNPR, un partid ilegal constituit, a îngropat Sănătatea. Spitalele se vor organiza ca fundaţii sau firme şi în locul CJAS-urilor vor apare casele de asigurări private. Iar Opoziţia se lansează în acuze de doi lei, cu nume de alint de genul tovarăş, sau asemănări cu lideri comunişti demult dispăruţi. Nici un parlamentar al Opoziţiei, poate cu excepţia liberalului Eugen Nicolaescu, nu s-a exprimat vehement la adresa Legii Sănătăţii. Cu o astfel de Opoziţie bleagă şi bearcă, Guvernul Boc merge mai departe. Eşecul democraţiei româneşti este foarte limpede. La sărăcirea ţării vina principală o are preşedintele Traian Băsescu. Acela care-i şi şef de stat, deşi Constituţia nu-i dă acest drept şi Comandant Suprem şi şef al tuturor serviciilor ori Justiţiei. Pe care Justiţie cu toţii am fi dorit-o independentă. Încât am convingerea că Olanda are dreptate. Corupţia n-a dispărut de la înscăunarea lui Traian Băsescu, ci chiar a înflorit.

Ion Predoşanu

P.S. De la anul, sănătate vom mai primi doar din urările ce le aduce poştaşul. Statul anti-democratic al lui Traian Băsescu s-a spălat pe mâini. Doar urgenţele mai rămân obligatorii pentru stat. Dacă pacientul nu-şi dă duhul înainte de a intra pe poarta spitalului. De Crăciun, tuturor cititorilor, sărbători fericite alături de cei dragi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here