Edilul vânător Ciocea pune luneta pe AJVPS Gorj

226

ciocea ajvpsPrimarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, nu trece cu vederea nemulţumirile membrilor vânători din Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi(AJVPS) Gorj. Vicepreşedinte al Clubului AJVPS de la Cărbuneşti, Ciocea susţine că vânătorii înscrişi aici, peste 400 la număr, ar trebui să se separe de asociaţia de la Târgu-Jiu, asta deoarece au apărut în interiorul AJVPS Gorj numeroase contradicţii.

Ciocea susţine că separarea se va putea face doar prin hotărâre judecătorească, existând intenţii ca vânătorii din Clubul Cărbuneşti să apeleze la instanţă, în acest caz.

Ion Ciocea, a participat şi el la şedinţa tensionată din 25 februarie de la Târgu-Jiu, atât el cât şi preşedintele Clubului din Cărbuneşti, Aristică Moroşanu, solicitând conducerii AJVPS să nu majoreze cotizaţia pentru membrii, mai ales că se vehiculase, în acest caz, sume fabuloase. Se discuta de o cotizaţie de 1200 de lei pe an şi chiar de 1400 de lei. În final, cotizaţia a rămas 1000 de lei, dar asta după tensiuni şi scandal. De altfel este de notorietate deja că doctorul Artistică Moroşanu mai că s-a luat la bătaie cu unul dintre vânătorii din Târgu-Jiu, participanţii la şedinţă susţinând că acesta ar fi fost fiul cel mic al lui Ion Tudor, care este angajat al Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu. Ciocea menţionează doar că în timpul şedinţei, nemulţumit de felul în care se desfăşura şedinţa AJVPS, el şi alţi membrii din Cărbuneşti, au părăsit sala.

Nu se vrea poligonul de la Preajba!

Pe lângă problema cu maşinile pe care boşii AJVPS Gorj vroiau să le achiziţioneze, rămânând în final să se cumpere un singur jeep în loc de două, au mai fost discuţii pe tema poligonului de la Preajba. Nicolae Tonca, directorul AJVPS Gorj, anunţa înainte de şedinţă, pentru Gorjeanul, că la Preajba se va concesiona un teren de la Primăria Târgu-Jiu pentru realizarea unui poligon de tragere, necesar membrilor vânători. Tonca nu a spus nimic însă despre costurile acestei investiţii, suma vehiculată în acest caz fiind de 6 miliarde de lei vechi. Asta, plus anumite angajări de personal, care ar fi urmat să se opereze acolo. Cert este doar că reprezentanţii Clubului Cărbuneşti au ridicat problema poligonului, menţionând faptul că, în această perioadă de criză, investiţia în cauză nu s-ar preta.

24 de miliarde de lei vechi, în contul AJVPS Gorj

Ciocea nu neagă aceste probleme şi declară chiar că ele ar fi stat, alături de altele, la baza nemulţumirilor Clubului Cărbuneşti. S-a luat astfel în calcul separarea de AJVPS, lucru care nu s-a trasat încă, deoarece se doreşte o consultare prealabilă cu membrii Clubului. Dacă totuşi se va lua această decizie şi se va apela la instanţa de judecată pentru separare, cei care se vor rupe de Târgu-Jiu intenţionează să solicite şi o parte din banii aflaţi în contul AJVPS Gorj. Este vorba astfel de o potenţială înjumătăţire a celor 24 de miliarde de lei vechi, bani din cotizaţii, care se află, potrivit lui Ciocea, în contul respectiv. Va urma însă o întrunire a Clubului de la Cărbuneşti pentru a se decide dacă este sau nu cazul să se apeleze la această măsură drastică.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here