Echipa rectorului Gorun formează noul Senat al UCB

142

UCB 2Scrutinul pentru alegerea reprezentanților personalului didactic în viitorul Senat al Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) Târgu-Jiu s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute. Prezenţa la urne a fost de peste 90%. În urma numărării voturilor, s-a dovedit că echipa propusă și susținută de Rectorul Universității, prof. univ. dr. Adrian Gorun, a obținut toate cele 24 mandate (100%).

În data de 25 noiembrie 2011, în intervalul orar 9:00-17:00, în cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a avut loc scrutinul pentru alegerea reprezentanților personalului didactic în viitorul Senat, mandatul acestora fiind valabil în perioada 2012-2015. Potrivit purtătorului de cuvânt al UCB Târgu-Jiu, „alegerile pentru noul Senat s-au desfășurat în deplină concordanță cu prevederile Legii 1/2011 – Legea educației naționale, Cartei universitare, Regulamentului privind constituirea organismelor colegiale în Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Pentru a înlătura orice fel de suspiciune privind corectitudinea scrutinului, Rectorul Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, prof. univ. dr. Adrian Gorun a solicitat Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului, prin adresa nr. 12537 din 23.11.2011, delegarea unui observator. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului a răspuns pozitiv solicitării, desemnând un reprezentant al său, prezent în intervalul 9:00-20:00 în Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, în secția de votare”. În plus, după cum susţine Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al UCB, toți candidații înscriși pe liste au avut accesul permanent în secția de votare. De asemenea, au avut acceptul să asiste la toate operațiunile legate de votare, precum: verificarea urnelor, sigilarea acestora, desigilarea urnelor la încheierea votării, numărarea voturilor, întocmirea documentelor şi aşa mai departe.

Prezenţa la urne: 92,56%

Din totalul de 148 cadre didactice cu drept de vot, adică personalul didactic titular al Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, și-au exercitat efectiv dreptul de vot 137 persoane. Astfel, procentul de participare la vot este de 92,56%. După numărarea voturilor, s-a observat că „echipa propusă și susținută de Rectorul Universității, prof. univ. dr. Adrian Gorun a obținut toate cele 24 mandate (100%), votul ilustrând încrederea substanțială de care se bucură actuala conducere a Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu”, menţionează Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al UCB Târgu-Jiu. Noul Senat se va întruni în termen de 45 de zile de la data desfășurării scrutinului. Mai mult decât atât, conducerea UCB Târgu-Jiu organizează o conferinţă de presă, în data de 28 noiembrie, la ora 10:30, în cadrul căreia se promite că se vor prezenta amănunte interesante privind desfășurarea campaniei electorale și mecanismele ilegale la care au apelat câteva persoane din Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here