Doze de insulină, aruncate lângă ştrandul din incinta stadionului municipal

161

Doi tineri din Târgu-Jiu au depistat, duminică, 14 doze de insulină, nefolosite, aruncate în apropierea ştrandului aflat în incinta stadionului municipal. Dozele sunt intacte, dar nu se ştie dacă au sau nu depăşit termenul de valabilitate. Tinerii bănuiesc că vreun dependent de insulină le-ar fi pierdut acolo, deşi ele sunt un pericol pentru persoanele sănătoase care, găsindu-le, ar fi fost tentate să le folosească.

Alexandru Moldoveanu este unul dintre târgujienii care trecând pe la stadion a găsit cele 14 doze. “Ori le-a pierdut cineva, ori au fost aruncate acolo nemaifiind bune. Este grav dacă luăm în calcul varianta a doua, deoarece aceste doze sunt periculoase pentru un om sănătos”, crede tânărul care a intenţionat, iniţial, să le ducă la sediul IPJ Gorj.
Reprezentanţii DSP Gorj cred că dozele trebuiau duse la Secţia de Endocrinologie a Spitalului Judeţean Gorj deoarece numai medicii specialişti de aici îşi pot da cu părerea dacă acestea mai sunt bune sau nu. Purtătorul de cuvânt la DSP Gorj, Elena Piţian, susţine că aceste doze sunt cu regim special şi se oferă doar celor incluşi în programul naţional pentru diabet. “Dozele au fost cu siguranţă pierdute”, crede Piţian, susţinând că nu s-au mai întâmplat astfel de incidente.
Insulina este un hormon produs de pancreas cu rolul de a ajuta celulele să preia glucoza din sânge pentru producerea energiei. Insulina salvează viaţa persoanelor cu diabet încă din anul 1923, când a fost descoperită. Primul preparat de insulină umană a fost lansat în anii ’80.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here