Două noi echipamente de intervenție pentru SDN Târgu-Jiu

672

Conducerea DRDP Craiova a semnat, săptămâna trecută, ordinul de transfer către cele cinci secții subordonate a autobasculantelor dotate cu echipamente pentru deszăpezire. Autobasculantele au fost achiziționate de către CNAIR, făcând parte din programul conducerii de reînnoire a parcului auto și de utilaje, program derulat de Direcția Mecanizare. Autobasculantele sunt model EURO 6, producție 2018 și se vor folosi și în timpul verii la activitățile curente derulate de SDN-uri. Acestea au fost achiziționate din fonduri proprii ale CNAIR.
Două astfel de autobasculante au ajuns zilele trecute și la Secția Drumuri Naționale Târgu-Jiu. „În ultimul an, CNAIR a achiziționat undeva în jur de 800 de utilaje, de diverse tipuri. Cele mai importante sunt aceste autobasculante pe care le-a primit fiecare regională din țară. DRDP Craiova a primit doar acest tip de mașină pentru toate cele cinci județe, în număr de 13. Ele pot fi folosite și iarna pentru deszăpezire și vara pentru lucrări specifice. Dotările de pe aceste mașini sunt de ultimă generație”, a declarat Alin Golumbeanu, directorul DRDP Craiova.
Valoarea unui singur utilaj este de circa 98.000 de euro, astfel că valoarea întregului contract depășește 10 milioane de euro, bani proveniți din bugetul Companiei. Chiar dacă sezonul se apropie de final, reprezentanții CNAIR susțin că utilajele vor aduce reduceri ale costurilor atât pentru viitoarele ierni, cât și pentru lucrările specifice verii. Până în acest moment, valoarea plăților făcute către firmele care au câștigat contractele de deszăpezire pentru județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea se ridică la peste 10 milioane de lei. Valoarea totală a deszăpezirii cu operatori privați ar putea să fie una majorată, dacă va ninge în următoarea perioadă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here