Documentul regăsit, Proiectul încă pierdut – La aducţiunea cu apă din Peştişani, găsirea procesului-verbal de recepţie modifică situaţia în cazul primarului reţinut Pavel

440

Secretomania bântuie nu numai România, dar şi efectuarea unor lucrări din bani publici pentru comuna Peştişani. Situaţia apei este, nu doar vara, o mare problemă. Administratorul SC „UTIL-BONUS” SRL de mai anul trecut, Alin Fuiorea, dorea să se instaleze aerisitoare şi apometre, dar şi să vadă cu ochii lui proiectul după care s-a efectuat lucrarea. Degeaba. Schimbat cu Ilie Fuiorea-Bute, omul primarului de atunci, ing. Florin Pavel, a pus batista pe ţambal. Iar administratorul actual, jr. Silvestru Tivig joacă la mai multe capete. Şi totuşi, proiectul nu s-a găsit, ci doar procesul verbal de recepţie a lucrărilor cu cântec.

Ex-consilierul local prof. Ion Rădulescu trage semnalul de alarmă, unul anti-PDL!
La propunerea preşedintelui şedinţelor CL Peştişani pentru următoarele trei luni, consilierii locali şi viceprimarul Pantelimon Tivig, el însuşi consilier local din partea PP-DD, duminică, au loc întâlniri cu locuitorii satelor comunei. Cu două săptămâni în urmă, la Boroşteni, prof. Ion-Jean Rădulescu l-a atacat pe fostul viceprimar Nicolae Nicolcioiu, ambii fiind foşti colegi la PDL, cum că ar fi fost preşedintele Comisiei de recepţie a lucrărilor privind obiectivul „Modernizare şi extindere reţele distribuţie apă potabilă, comuna Peştişani, jud. Gorj”, executată în cadrul contractului nr. 9713 din 21.12.2007, încheiat între Consiliul Local Peştişani şi SC Moldocons Grup SRL Ploieşti. Şi alte acuze, cu o staţie de clorinare scumpă şi subdimensionată, pe care „s-o plătească şi s-o ia acasă acela care-a comandat-o”, tot într-acolo bătea.
M-am lămurit, mai apoi, acuzatorul fiind şi el contrat că de ce n-a spus când era consilier local, că prof. Ion Rădulescu avusese curaj şi atunci. Fără succes, din pricină că atât procesul verbal cât şi proiectul lucrărilor dispăruseră, de parcă intraseră în mormânt.

La o şedinţă AGA, Poenaru arată documentul
Într-o şedinţă AGA a SC „UTIL-BONUS” SRL, cu participarea consilierilor locali din Peştişani, ec. Ion Poenaru, preşedintele PSD din comună, flutură un document. Nu ştiu unde l-a găsit, dar este chiar procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, având nr. 246, din 14.01.2009, întocmit bizar, aş afirma, pentru că respectiva „Comisie de recepţie şi-a desfăşurat activitatea în ziua de 14.01.2009 în baza Dispoziţiei emise de primarul comunei Peştişani(Florin Pavel, n.r.) nr. 1569 din 15.12.2008, fiind formată din: Nicolcioiu Nicolae – preşedintele comisiei; Bocean Grigore – consilier – membru: Fuiorea Vasile – referent – membru; Diaconescu Dumitru – referent – membru şi Coteţ Victor – referent de specialitate – membru. Au mai participat la recepţie: Crăciunescu Ion – diriginte de şantier; Răzvan Andrei – proiectant; SC Moldocons Grup SRL Muşat Aurelian – reprezentant constructor; Predoi Marin – reprezentant Inspectoratul de Stat în Construcţii; Rîşniţă Loreta – reprezentant Inspectoratul de Stat în construcţii; Pavel Ion Florin – primarul comunei.”
Conform documentului, la capitolul 4 – Constatările Comisiei de recepţie, scrie negru pe alb: „Recomandă admiterea recepţiei.”

Lipsuri şi remedieri inexistente
Se mai precizează că „din documentaţia scrisă şi desenată necesară a fi prezentată au lipsit sau sunt incomplete piesele cuprinse în lista Anexa nr. 1”. La fel: „Cantităţile de lucrări cuprinse în lista anexa nr. 2 nu au fost executate”. Se specifică şi „Valoarea declarată a investiţiei este de 3.112.062,18 lei”.
Să mai cităm: „Comisia de recepţie recomandă următoarele: Efectuarea urmăririi în timp a lucrării şi remedierea defecţiunilor apărute pe perioada garanţiei”.

Garanţii inexistente!
La Anexa nr. 2 găsim punctul 8. Punerea în funcţiune a staţiei de tratate a apei şi obţinerea buletinului de analiză a apei în laborator. Şi semnează, din nou, Comisia de recepţie în frunte cu preşedintele Nicolae Nicolcioiu – viceprimar – preşedintele Comisiei.” Cusută cu aţă albă, toată tărăşenia de pe pagina anexei nr. 2 se încheie, stupoare, cu: „Prezenta Anexă face parte integrantă din Procesul-verbal de recepţie nr. 246/14.01.2009 şi va fi anulată prin întocmirea unui proces verbal de stingere a obiecţiilor semnat de reprezentanţii Primăriei Peştişani. Iar Proiectul amenajării nu se găseşte încă, deşi primarul Florin Pavel e reţinut. Cineva are interes să-l ascundă?

Unde sunt cele 1000 de apometre?
Un alt Proces verbal, de data aceasta scris de mână, are nr. 59/21.02.2008, încheiat curios pe 15.02.2008 prin care administratorul Nicolcioiu Corneliu-Garincea predă „1000 de apometre şi 1000 bucăţi DN 20 racorduri” către primitorul Sprâncenatu Constantin-Ciucu.
Nici astăzi nu se ştie ce s-a făcut cu aceste apometre, aerisitoare nu există pe tot traseul aducţiunii de apă, prin cădere, de la barajul Vâja, iar hidranţii sunt posibil de numărat pe degete. Fântâni, adică cişmele, nu sunt deloc.

Vorbe de clacă?!Autoturisme reale
Consilierul local Ion Poenaru (PSD) susţine că la câteva luni după recepţia lucrării au avut loc alegerile locale din 2008. La care candidatul Florin Ion Pavel(PNL) a fost reales. Ca şi în 2012, pe 10 iunie. Prin comună se cleveteşte că primarul „şi-a tras” un autoturism TOYOTA, în valoare de 1 miliard 380 de milioane, Nicolae Nicolcioiu un autoturism de teren 4X4, Mitsubishi parcă, iar administratorul SC „UTIL- BONUS” SRL, Corneliu Nicolcioiu-Garincea, mai modest, un OPEL Agila, de doar 100 milioane lei. Eu nu cred, nici nu eram în Gorj pe atunci, dar aşa se spune!
În fond, gura lumi-i slobodă!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here