DNA cere anularea achitărilor în dosarul Turceni-Rovinari

866

Procurorii DNA au solicitat, luni, anularea sentinței de achitare în cazul inculpaților din dosarul Turceni-Rovinari, şi anume fostul premier Victor Ponta, ex-senatorul Dan Șova și foştii directori Octavian Laurenţiu Graure și Laurenţiu Ciurel.
În acelaşi dosar, Dumitru Cristea, fost director general al Complexului Energetic Turceni, a primit patru ani cu executare pentru abuz în serviciu.
„Ne completăm motivele de apel, în sensul unui motiv suplimentar vizând greșita compunere a instanței, e vorba de nulitate absolută, completul care a dat decizia în acest caz nu era specializat în judecarea infracțiunilor de corupție”, a spus procurorul DNA, potrivit presei centrale.
Fostul premier Victor Ponta și ex-senatorul Dan Șova au fost achitați în mai 2018 de magistrații Înaltei Curți în dosarul Turceni-Rovinari, în care au fost judecați pentru fapte de corupție, în legătură cu încheierea unor contracte de consultanță. Totodată, au fost achitați și fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurențiu Ciurel, acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu, și fostul director economic al Complexului Energetic Turceni, Octavian Laurențiu Graure.
Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, ar fi obţinut de la SCA „Şova şi Asociaţii” peste 181.000 de lei, pentru presupuse activităţi efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-ar fi efectuat.
Următorul termen a fost stabilit pentru data de 11 noiembrie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here