Dian şi Vâlceanu fac jocul seducţiei pentru Mocioi

460

Niculina Mocioi, deputata destituită vineri din funcţia de preşedinte a PPDD Gorj, în urma alăturării consilierilor partidului celor ai PNL şi PDL, în noua majoritate de la Consiliul Judeţean, este curtată asiduu de liderii celor două partide politice, înfrăţite deja la nivel central împotriva PSD. Dan Vâlceanu, liderul PDL Gorj, o vrea pe Mocioi în organizaţia sa lipsită de vreun parlamentar, pe motiv că aceasta, şi anterior trecerii la PPDD a făcut politica PDL, în timp ce liberalul Dian Popescu o vrea pe fosta preşedintă drept trofeu pentru PNL-ul care şi-a pierdut, recent, unicul deputat, pe Ion Cupă. Mocioi, care luase în calcul o plecare la PDL încă de vinerea trecută, rămâne să se decidă astăzi dacă va mai rămâne într-un PPDD în care nu va mai avea niciun cuvânt de spus, sau se va alătura partidului care îi va asigura un nou mandat de parlamentar la viitoarele alegeri. Cert este că la nivelul conducerii PPDD, Mocioi nu beneficiază decât de un vot din cele şase date vineri pentru dizolvarea BPJ-ului PPDD.

Deşi problema majorităţii în Consiliul Judeţean Gorj nu mai este de competenţa Niculinei Mocioi, cea care a rămas, la câteva ore după şedinţa de CJ, fără funcţia de preşedintă a PPDD Gorj şi fără susţinere de la centru, acum liderii PDL şi PNL încearcă să câştige atât mandatul acesteia cât şi susţinerea publicaţiei pe care aceasta o administrează. “Zestrea” Niculinei nu este astfel de neglijat, motiv pentru care atât Vâlceanu, cât şi Dian Popescu, fac eforturi considerabile de a o câştiga pe deputată de partea lor. Acesteia nu numai că i se promit funcţii cu rol decident la nivelul celor două organizaţii, dar i se garantează Colegiul V şi pentru viitoarele alegeri parlamentare. În balanţa ofertei pentru fosta preşedintă se pun de către Vâlceanu şi Dian şi voturile lui Mocioi aduse la partidul care reuşeşte să o câştige de partea sa, dar şi membrii PPDD pe care aceasta i-ar putea aduce cu ea la formaţiunea unde îşi va muta adeziunea.

DSC_0053PDL-ul, favorit la bursa zvonurilor
Mocioi nu a anunţat că a şi ales să plece din PPDD după lovitura primită de la centru, şi înlocuirea ei cu apropiata lui Dan Diaconescu, dar este ştiut că ia în calcul să plece la PDL, spun atât social-democraţii, cât şi chiar proprii ei colegi de partid. În PPDD, în ciuda ajutorului adus lui Simona Man care a candidat la parţiale în Gorj, Niculina nu mai are decât un susţinător, şi acesta un parlamentar, unicul care i-a sărit în ajutor vineri, votând împotriva destituirii sale din funcţie şi a dizolvării Biroului Politic al PPDD Gorj.

Consilierii judeţeni PPDD, pe cont propriu
Acum, urmare a dizolvării BPJ-ului, consilierii judeţeni ai PPDD Gorj, au rămas fără sfori. Aceştia vor decide, în aceste zile, dacă vor face voia partidului, adică o majoritate cu PSD, sau vor merge pe cont propriu, riscând excluderea din partid şi pierderea funcţiei de consilier judeţean.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here