Delegaţie, pe pile! – Sora directorului Burlan, salariată a Carierei Lupoaia

137

deschidereŞeful Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Daniel Burlan, a tras sforile necesare la CET Işalniţa pentru a-i facilita sorei sale, angajată a acestei unităţi, de scurt timp, revenire în Gorj. Florida Burlan este astfel, de săptămâna trecută, salariată a Carierei Lupoaia, fiind mutată aici, de la unitatea doljeană, cu delegaţie.

Deşi pedeliştii din mineritul şi energia gorjeană se tot bat cu pumnul în piept că în aceste vremuri de instabilitate economică la unităţile din judeţul nostru nu se fac angajări, regula pare că se aplică doar pentru persoanele fără pile care nu cerşesc, la propriu, un loc de muncă. Pentru rubedeniile boşilor din minerit regula este în schimb de aur, un exemplu în acest sens stând chiar angajarea sorei directorului SNLO, Daniel Burlan, de la CET Işalniţa, direct în mineritul gorjean.

De la casierie, la cântar

Florida Burlan, sora pedelistului din fruntea SNLO a lucrat timp de şapte ani muncitor calificat la UATAA Motru, demisionând, în mod suspect, în urmă cu doar câteva luni. Ruda lui Burlan ajunge însă, în şi mai scurt timp, salariată a CET Işalniţa şi acum, de săptămâna trecută, cu delegaţie, salariată a Carierei Lupoaia. Pentru aceste facilităţi pentru sora sa, o simplă absolventă de liceu industrial, poate fi bănuit cu uşurinţă chiar Daniel Burlan, fratele care şi-a ajutat la ananghie ruda sa de sânge. Se vehiculează că însuşi Burlan a intervenit la beneficiarii SNLO pentru a o muta pe sora navetistă înapoi în judeţul Gorj, într-o perioadă în care minerii au fost trimişi forţat în concediu de odihnă. Sora lui Burlan nu are însă la Cariera Lupoaia o funcţie de conducere, ,,stă la cântar”, susţin noii ei colegii de muncă. Florida Burlan verifică cantităţile de cărbune care trebuie să ajungă de la cariera gorjeană spre CET Işalniţa.

Ajutor la.. sore

Daniel Burlan nu este însă la primul gest generos când sare în ajutorul vreunei sore, deoarece a promovat-o şi pe sora procurorului Tomoiu, de la Parchetul Local Târgu-Jiu care este, tot cu ajutorul său preţios, jurist la SNLO. Promovarea se făcea în momentul în care fratele salariatei avea în cercetare un dosar care îl privea pe Daniel Burlan.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here