Cu spatele la nevoile ţării – portocaliii – GUVERN CRIMINAL, BUGET ASASIN!

12

foto predo 2În anul 2010, s-ar fi impus ca Guvernul Băsescu-Boc să ia măsuri reale şi sănătoase pentru redresarea ţării. Pentru pregătirea României se revine pe creştere economică şi recuperarea rămânerii în urmă faţă de ţările dezvoltate din Uniunea Europeană.

Din păcate, măsurile luate de nefericitul Guvern Băsescu-Boc au avut grijă doar de ministerele şi firmele clientelei portocalii, iar populaţiei şi ţării, în genere, parcă li s-au injectat perfuzii otrăvite.

Nu s-a investit pentru crearea de noi locuri de muncă, iar cheltuielile administrative nu au fost reduse, aşa cum ar fi fost necesar. Culmea iresponsabilităţii, acestea nu scad nici în 2011. În proiectul Legii bugetului pe 2011, care-a trecut ieri de comisiile reunite ale Parlamentului, se prevăd cheltuieli de personal de 15,54 miliarde lei, în creştere cu 5,78% faţă de anul 2010!

Scandalurile în Parlament nu contenesc, portocaliii şi acoliţii lor din arcul guvernamental doar se fac că-i ascultă şi pe cei din opoziţie. Şi sâmbătă şi duminică, comisiile parlamentare doar au contabilizat nu mai puţin de 11.400 amendamente ale opoziţiei la proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2011 fără a le lua în serios. Şi ar fi fost câteva extrem de necesare, care ar fi putut impulsiona dezvoltarea comunelor ori a întreprinderilor mici şi mijlocii. Nici în materie de fiscalitate, amendamentele opoziţiei n-au fost luate în seamă.

Rememorând, pe 6 mai a venit decizia lui Zeus din Dealul Cotrocenilor cu reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, iar a pensiilor cu 15%. Cum reducerea drastică a pensiilor nu era şi nu este constituţională, aghiotantul preşedintelui Traian Băsescu – primul ministru Emil Boc a scos din joben o altă făcătură. Dintr-un condei, TVA-ul a crescut la 24% şi lovitura a venit ca o măciucă. Fiind mult mai dură decât reducerea pensiilor. Practic a pierdut toată suflarea de care guvernarea portocalie nu a ţinut şi nu ţine seama.

Acuzele primului ministru Emil Boc, cum că opoziţia doreşte blocarea planurilor portocalii, şi că domnia sa ar avea un Plan B sunt hilare. În realitate, tremură că ar putea rata primirea celor două tranşe de la FMI, ceea ce ar lăsa România în incapacitate de plăţi.

Ca un demagog perfect, Emil Boc nu recunoaşte în nici un chip că promisese reducerea salariilor cu 25% doar până la 31 decembrie 2010. Şi nu şi pentru anul 2011, aşa cum doreşte puterea portocalie să pună în practică prin adoptarea cu asumarea răspunderii Guvernului pe Legea salarizării.

Guralivul ministru al Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a scăpat un porumbel. Am aflat cu stupoare că criminalul Plan B, botezat aşa de la inventatorii lui – cinicul cuplu Băsescu-Boc – ar fi împrumutul de pe pieţele de capital, adică de la bănci comerciale. Ceea ce ar fi posibil cu o dobândă mult mai mare decât de la FMI şi, desigur, pe termen scurt. Iar deficitul României ar creşte şi mai tare.

Ne confruntăm cu o scădere a economiei româneşti de -2,5% în 2010, iar perspectivele anului 2011 nu sunt deloc roze. Bugetul asasin, ce va fi votat la fel ca şi celelalte legi asumate, pe bandă rulantă, ca pe vreme MAN, prevede o creştere a PIB-ului cu numai 1,7%. Aproape cea mai mică din UE, în coada clasamentului fiind doar Croaţia, cu 1,6%!

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here