Copiii premianţi ai Gorjului – Gimnasta Smaranda Tiloiu vrea să devină o femeie de afaceri recunoscută

490

smaranda tiloiuSmaranda Tiloiu face gimnastică de la vârsta de 3 ani, este pasionată de schi, şi este posesoarea unei mici colecţii de medalii şi şerveţele. La 12…

ani, acesteia îi place să fie cochetă, sfătuindu-se cu sora sa, care este mai mare cu doar un an. Este în clasa a VI-a, îi place româna şi geografia şi trăieşte din plin vacanţele şi zilele libere. Merge la orele de gimnastică de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu de trei ori pe săptămână, însă ar vrea să studieze şi desenul. Problema aici apare deoarece gimnastica se interpune cu orele de desen. Smaranda Tiloiu vrea să facă gimnastică până la terminarea liceului, iar apoi să se dedice cursurilor unei facultăţi, care să o ajute să devină ceea ce ea îşi doreşte: o femeie de afaceri recunoscută. În paralel, ca şi pasiune, fata ar dori să poată înfiinţa o şcoală de dansuri, iar ea să fie principalul coregraf.
Smaranda spune despre ea că este o fire independentă, activă, cu personalitate, care nu se supără prea uşor, şi căreia îi place să stea mult în faţa oglinzii, în special înainte de a ieşi afară cu fetele. „Atunci când mă aranjez mă sfătuiesc cu sora mea care este mai mare cu un an decât mine, şi cred că are gusturi mai bune”, ne-a declarat târgujianca.
Iarna la munte, vara în străinătate
Înnebunită după vacanţe, Smaranda împreună cu familia sa abia aşteaptă sezonul rece pentru a da fuguţa la munte şi a se arunca pe pârtie. „Îmi place să schiez, tatăl meu m-a învăţat. În timpul iernii, în fiecare week-end mergem ori în staţiunile montane din apropiere, ori la Voineasa”, a completat tânăra. În această vară, ea a fost cu părinţii şi sora sa în nordul Italiei, unde au stat o săptămână. De asemenea, familia Tiloiu a vizitat şi Veneţia, Strasbourg şi Viena.
Smaranda Tiloiu se declară a fi o colecţionară de medalii şi de şerveţele. La ultima categorie, aceasta deţine 100 de şerveţele, de diferite culori, mărime, cu plante, animale, sau personaje din desenele animate. De asemenea, fata posedă şi 9 medalii, dar vrea să-şi îmbogăţească această colecţie. Toate aceste medalii le-a obţinut cu echipa la concursurile de gimnastică din ţară la care a participat. Astfel, ea a obţinut 3 medalii la Timişoara,, una la Slatina, Caracal, Vaslui, şi alte câteva la Craiova.
Târgujianca adoră să iasă în parc cu prietenele pentru a se plimba cu rolele. Seara, aceasta stă în faţa calculatorului pentru distracţie, sau la televizor pentru a urmări telenovelele româneşti de pe posturi de televiziune naţionale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here