Copii din Târgu-Jiu, inițiați în tainele meșteșugurilor tradiționale

288

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj – Filiala pentru Copii a desfășurat, în perioada 27 iunie – 1 iulie 2016, proiectul de pedagogie muzeală “În bătătura bunicilor”, ediția a V-a, în colaborare cu Muzeul Arhitecturii Populare Gorj de la Curtișoara și Școala Populară de Artă Târgu-Jiu. În cadrul acestui proiect, zece copii din Târgu-Jiu au fost inițiați în tainele meșteșugurilor tradiționale de meșteri populari din Gorj.

curtisoara (2)Activitățile s-au desfășurat la Muzeul Arhitecturii Populare Gorj de la Curtișoara, având ca scop familiarizarea celor zece copii participanți cu civilizația populară tradițională din județul Gorj. De luni până joi, copiii, utilizatori ai Filialei pentru Copii a Bibliotecii Județene “Christian Tell”, au avut posibilitatea să participe la câte o activitate sub îndrumarea meșterilor populari din cadrul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.

curtisoara (3)Luni, ei au deslușit tainele instrumentelor muzicale, cu Ștefan Popescu, marți au fost inițiați în tainele artei lemnului de către Nicolae Rotaru, de la Filomena Tiștere au luat lecții, miercuri, despre țesături, iar joi au învățat câte ceva despre arta decorativă de la Daciana Ungureanu. Ultima zi a proiectului, cea de vineri, a fost rezervată jocurilor în aer liber și premierii participanților. Proiectul “În bătătura bunicilor” a fost inițiat în urmă cu câțiva ani de Biblioteca Județeană “Christian Tell” și Muzeul Județean Gorj, din dorința de a-i familiariza pe cei mici cu gospodăria ţărănească şi cu activităţile tradiţionale din aceasta și de a le oferi ocazia să înveţe câteva lucruri despre meşteşugurile tradiţionale gorjeneşti.
R.L.

curtisoara (4)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here