Conform Opoziţiei: “Fără Manţog, PD-L-ul va deveni un partid de temut”

146

mantogDeşi au motive serioase să fie liniştiţi de faptul că Ionel Manţog nu se mai bucură de susţinere politică în rândul şefilor de la Bucureşti, politicienii din opoziţie susţin că înlăturarea acestuia din fruntea organizaţiei i-ar face să se uite cu mai mare atenţie în curtea PD-L.

Faptul că Manţog şi Cosmin Popescu deţineau frâiele organizaţiei le asigura politicienilor un confort, în sensul că aceştia erau lideri fără credibilitate şi orice susţinere ar fi avut de la Bucureşti, electoratul din Gorj ar fi raportat partidul la faptele celor doi.

Chiar primarii din PD-L au avut ocazia să vadă luni la Bucureşti că “stăpânii” organizaţiei de la Gorj, Ionel Manţog şi Cosmin Popescu, nu se mai bucură de susţinerea şefilor săi. Lucrul acesta ar fi trebuit să-i mulţumească pe politicienii gorjeni din opoziţie, însă, prezenţa altui democrat cu o imagine bună în fruntea partidului de la Gorj i-ar speria pe aceştia.

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, crede că trecerea lui Manţog pe linia moartă a partidului l-ar determina să fie mai atent la strategiile PD-L de a câştiga funcţiile propuse. “E o veste care, într-un fel mă bucură, având în vedere că Videanu nu-l mai susţine pe Manţog, ca lucrurile să intre pe un făgaş normal în privinţa energiei şi mineritului din Gorj. Pe de altă parte, venirea unui lider cu credibilitate în rândul electoratului ar fi o problemă şi m-ar face mai atent la deciziile PD-L în Gorj. Cu Manţog în fruntea organizaţiei, lucrurile erau clare. Dar nu cred că va avea loc o schimbare, aşa că stau liniştit, pentru că PD-L-ul pune mai multă bază pe capitalul electoral decât pe resursele umane”, a declarat Călinoiu.

,,Manţog trage sforile din întuneric”

Şi liberalul Ion Răuţ, susţine că îndepărtarea penalilor Manţog şi Cosmin Popescu de la conducerea PD-L Gorj îl mobilizează şi mai mult în lupta politică: “Ar trebui să mă bucur ca liberal că adversarii noştri au probleme penale, numai că responsabilitatea faţă de cetăţeni mă face să cred că dispariţia din vârful partidelor ale unor asemenea specimene ne va face bine tuturor. Nu cred că Manţog va candida la vreo funcţie pentru că este cunoscut că trage sforile din întuneric. Este evident ca membrii de la centru conştientizează că deficitul de imagine a lui Manţog nu poate fi compensat nici cu sumele mari de bani care pleacă la Bucureşti”, a precizat Răuţ.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here