Condamnaţi la închisoare, prinşi de poliţişti

121

catuse5Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au depistat, prins şi încarcerat, patru persoane pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei privative de liberate, una dintre acestea fiind pusă în urmărire la nivel naţional.

Unul dintre bărbaţii prinşi de poliţişti este un târgujian în vârstă de 39 de ani, condamnat la 3 ani închisoare pentru comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. În octombrie 2009, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, târgujianul a pierdut controlul asupra direcţiei şi a ieşit în afara părţii carosabile. Bărbatul a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi prezentarea la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult, la acea dată, poliţiştii rutieri au stabilit că acesta nu avea dreptul de a conducea autovehicule pe drumurile publice, permisul de conducere fiindu-i anulat din septembrie 2009. De asemenea, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Târgu-Jiu au depistat şi reţinut un alt târgujian, condamnat la 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de delapidare. „Instanţa de judecată l-a condamnat la această pedeapsă, constatând că bărbatul, în luna aprilie 2008, având calitatea de gestionar al unei firme din Târgu-Jiu, şi-a însuşit suma de 2.276 de lei, reprezentând bani din încasări, precum şi un polizor, o bormaşină rotopercutantă, 3 telefoane mobile şi alte bunuri în valoare totală de 4.500 de lei. De asemenea, a mai constat faptul că, anterior, la data de 30.03.2008, cu ocazia inventarului efectuat, R.D.D. a avut o lipsă în gestiune de 19.622 de lei”, a precizat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Un alt gorjean, de această dată din Rovinari, condamnat de Judecătoria Târgu-Jiu la executarea unei pedepse privative de libertate de 1.047 zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire şi furt, a fost depistat miercuri de poliţiştii rovinăreni. Potrivit IPJ Gorj, „în sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că acesta, în luna noiembrie 2009, a primit de la o altă persoană cantitatea de 17,4 tone de cărbune, cunoscând că aceasta provine din comiterea unei fapte penale, respectiv infracţiunea de furt. Ulterior, în timp ce se afla în depozitul de cărbune aparţinând unei exploatări miniere, nu a mai predat cărbunele unităţii păgubite. Profitând de faptul că autovehiculul în care se afla cărbunele indisponibilizat, nu fusese descărcat, a părăsit cu acest autovehicul incinta depozitului, însuşindu-şi pe nedrept întreaga cantitate de cărbune”.

Urmărit naţional, prins la Târgu-Jiu

Ieri după-amiază, în timpul unei acţiuni executate pe raza municipiului Târgu-Jiu, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj au identificat şi reţinut un bărbat de 48 ani, din comuna Bengeşti-Ciocadia. „Acesta figura ca urmărit la nivel naţional întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de 7 luni închisoare, la care a fost condamnat în data de 23.02.2012, de către Judecătoria Târgu-Jiu, pentru comiterea de infracţiuni la Legea asupra cecului”, a precizat Daniel Tică. Cei patru bărbaţi au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here