Comp(l)ot politic

201

bunila 003Guvernul dăunează grav României, deoarece îi induce o datorie cronică ale cărei efecte se întind deja pe trei generaţii. O majoritate politică, constituită cu eforturile preşedintelui nostru jucător, se duce să stea de pomană în Parlament, ca un copil cuminte, care, după ce a făcut atâtea năzbâtii, se potoleşte subit de frica fratelui mai mare, Poporul, care iese tocmai de Moţiune în stradă, ca la spectacolele comuniste de altădată.

Parlamentarii Puterii au făcut cu toţii paralizie de dreapta şi nu mai sunt în stare să pună mâna pe biluţe. Drept este că şi Roberta le-a luat piuitul.

Nu sunt convins că în stradă vor fi numai protestanţi roşii şi galbeni, ci, dimpotrivă, nişte incolori politici, vineţi de furie şi de sărăcie.

Pe vremuri, Hanul Timurlenck, care nu avea oglindă, a dorit să se bărbierească singur. Slujitorul i-a adus ligheanul cu apă, pentru ca hanul să-şi vadă chipul şi hanul când a văzut cât era de urât a izbucnit în plâns.

Slujitorul i-a spus: nu plânge, luminate, fiindcă îţi vezi chipul doar o clipă, pe când noi, poporul tău, îl vedem tot timpul.

Pentru Puterea din România, oglinda este presa. Tocmai de aceea, preşedintele jucător, trimite presa la vulnerabilităţi ale stabilităţii, pentru că presa vede şi scrie tot ce vede.

Parlamentarii Puterii se ascund de ochii poporului în sala de plen, căutând un suport de cod pentru mâinile lor blege. În Parlament nu prea putem vorbi de minte, pentru că mulţi dintre cei care au ajuns acolo, nu o au, fiindcă dacă ar avea-o, n-ar trebui să se teamă de vot. Afirm, cu mâna pe suflet ceva – Victor Ponta este mai deştept decât Crin Antonescu.

El nu putea să propună o soluţie de premier, având în vedere rezolvările preşedintelui jucător din etapele anterioare. Faptul că parlamentarii Puterii nu votează, ar putea da apă la moară mulţimii pentru violenţe, pentru escaladarea Parlamentului şi, evident, pentru calificarea marelui Miting, ca acţiune împotriva Democraţiei şi a Statului de Drept.

Avertizez organizatorii mitingului să nu cadă într-o asemenea capcană, pentru că dacă nu vor vota, aleşii celor trei partide ale Puterii vor semna actul de inexistenţe a partidelor din care fac parte. Iar Traian Băsescu va fi obligat de legislaţia internaţională să dizolve Parlamentul.

Notă: În Parlament, se poate trăi bine şi se poate visa la un viitor politic. Nu înţeleg de ce aleşii au pregătit României o stare de coşmar.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here