Complexul Turceni, barou de avocaţi

235

turceniPe lângă angajaţii care lucrează în birourile instituţiei, Complexul Energetic Turceni „colcăie” de avocaţi. Recunoscând incapacitatea juriştilor din companie, plătiţi de altfel, cu salarii „grase”, şefii instituţiei şi-au angajat şi o „armată” de avocaţi.

Pentru fiecare hârtie scoasă sau intrată în Complexul Energetic Turceni, trebuie să-şi dea „ok”-ul o persoană avizată. Cum juriştii au fost angajaţi pe ochi frumoşi, ca să nu greşească, directorii şi-au contractat case de avocatură. Doar este libertatea lor în joc! Iar ca lucrurile să fie bine făcute nu a fost suficientă doar o casă de avocatură, aşa că au mai angajat una. Tarifele sunt tot de „lux”, iar conform informaţiilor deţinute de vicepreşedintele PSD Gorj, Laurenţiu Ciurel, la Turceni mai există şi a treia casă de avocatură.

Pentru două dintre casele de avocatură care „mişună” prin compania statului de la Turceni, deţinem şi noi contractele. Unul este încheiat în 15 iunie 2010 şi poartă numărul 535. Acesta a fost încheiat cu Casa de avocatură Nemoianu din Vâlcea pentru un tarif de 703 lei fără TVA pentru o oră pe avocat. Tarifele nu includ şi alte cheltuieli efectuate de avocaţii firmei Nemoianu, ci doar ora pe asistenţă juridică. Povestea acestui contract a fost detaliată în ediţiile trecute ale ziarului.

Noutatea o constituie cel de-al doilea contract încheiat de Complexul Energetic Turceni cu o altă firmă de avocatură, „Gherghina şi Asociaţii”, deşi conform datei din act se vede clar că acesta a fost încheiat înaintea celui cu Nemoianu. Potrivit documentelor, contractul cu casa Gherghina poartă numărul 624, însă a fost încheiat în 28.05 2010 cu mai bine de două săptămâni înaintea celui cu Nemoianu.

Tarifele încasate de la Turceni de către avocaţii firmei Gherghina sunt la fel ca cele ale lui Nemoianu, doar 3 lei face diferenţa. Dacă Nemoianu încasează 703 lei fără TVA pe oră de avocat, Gherghina prestează asistenţă juridică de 700 lei fără TVA pe oră de avocat. Cel de-al doilea contract a fost încheiat pentru „consultanţă juridică cu privire la negocierea şi încheierea contractului cu antreprenorul general pentru obiectivul de investiţii, reabilitare şi modernizare blocuri energetice 3 şi 6”. Sumele încasate în perioada lunii iulie a acestui an, pentru 104 ore prestare de avocaţii Gherghina, numai de la Complexul Turceni sunt de aproape un miliard de lei vechi, respectiv peste 90.000 de lei noi.

La asta se mai adaugă şi deconturile făcute de Complexul Turceni către firma de avocatură Nemoianu, care funcţionează în paralel cu Gheorghina. În total, miliarde de lei vechi pleacă din conturile complexului şi ajung în cele ale avocaţilor pentru munca pe care ar trebui s-o facă juriştii instituţiei. Despre aceştia, conducerea companiei recunoaşte că nu au pregătirea necesară pentru a face faţă unor asemenea acţiuni, dar încasează lunar 3-4.000 de lei. Aşa este când angajările se fac fără concurs!

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here