Comandantul Caragea a trasat indicaţii primarilor

326

IMG_3479La sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei şedinţe cu primarii din localităţile gorjene, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) i-a rugat pe edilii prezenţi să acorde o mai mare atenţie pazei bunurilor, dar şi respectării Legilor pe teritoriul comunelor pe care le păstoresc.

Viorel Caragea a cerut tuturor reprezentanţilor autorităţilor locale să respecte litera legii şi, în spiritul acesteia, să acţioneze pentru asigurarea pazei bunurilor şi pentru montarea indicatoarelor, dar şi pentru efectuarea de lucrări pe domeniul public. „Am trei rugăminţi la dumneavoastră domnilor primari: prima se referă la paza bunurilor la nivelul localităţilor, cea de-a doua la lucrările efectuate în zona drumurilor publice şi cea de-a treia la sustragerea de material lemnos. Prima este prevăzută în Legea 333/2003 modificată ulterior. Plata serviciilor în mediul rural se asigură din bugetul local, „iar dumneavoastră puteţi institui taxe locale. Sunt localităţi care au reuşit să înfiinţeze poliţie locală şi localităţi care nu au reuşit. Vă rugăm să reevaluaţi şi să întocmiţi planurile de pază; şefii de post din mediul rural au primit dispoziţii în acest sens să vă sprijine cu tot ce este prevăzut de lege”, a precizat şeful IPJ Gorj.

Lucrările în zona drumurilor publice, în atenţia lui Caragea

intalnire cu primariiLucrările efectuate în zona drumului public a fost încă o problemă discutată cu primarii. „Şi aici sunt două componente: una a lucrării propriu-zisă şi vreau să vă spun că prevederile legale exploatarea de agregate sunt foarte clare; am avut câteva cazuri în care s-a transportat balast pentru balastarea unor lucrări fără documente de la Apele Române, în toate situaţiile întocmindu-se dosare penale şi nu este un lucru plăcut ca dorind să faceţi un lucru plăcut în localitate să ajungeţi să răspundeţi în faţa legii pentru o mică scăpare. A doua componentă este aceea că orice lucrare pe drumul public trebuie autorizată de către poliţia rutieră. Vă rog să ţineţi cont de acest lucru şi când montaţi indicatoare şi când desfăşuraţi activităţi de reparaţii”, a explicat Caragea. Şi indicatoarele din mediul rural reprezintă o problemă sensibilă, asupra căreia Viorel Caragea le-a atras atenţia primarilor, cerându-le să facă tot posibilul să rezolve această situaţie. „În special în mediul rural există foarte multe localităţi unde nu sunt încă indicatoare. Ştiu că este o problemă cu bugetul, dar vă rog ca în zona unităţilor şcolare, în zonele în care aveţi traversări staţii de autobuz, staţii de cale ferată, să instalaţi indicatoare de treceri de pietoni, presemnalizări, atenţie copii, în zonele în care sunt animale, vă rog să puneţi indicatoare cu atenţie animale”.

Furtul de material lemnos, o problemă stringentă la Gorj

A treia problemă, de o importanţă majoră, se referă la furtul de material lemnos de pe raza localităţilor gorjene. „Anul trecut, la nivelul judeţului Gorj am constatat 905 fapte de sustragere de material lemnos. Este drept, majoritatea cu căruţa, sau cu tractorul care tracta o căruţă. (…) vă adresez rugămintea ca drumurile care merg spre păduri să le aveţi în atenţie şi închise pe teritoriul dumneavoastră, dacă se poate chiar şi cu barieră”, a menţionat Viorel Salvador Caragea, inspector şef al IPJ Gorj. Prezent la întâlnirea cu primarii a fost şi directorul tehnic al Direcţiei Silvice Gorj, care a luat act la problemele ridicate de primari, dar şi de propunerile şefului IPJ, asigurându-i pe aceştia că tot ceea ce ţine de Direcţia Silvică referitor la problema sustragerii materialului lemnos şi a prevenirii sale, se va soluţiona, conform legii.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here