Cere daune morale şi uzufruct! – Proprietara lacului din incinta Penitenciarului Târgu-Jiu, dă în judecată închisoarea

185

Ana Dediu, patroana Cofetăriei Dacia din Târgu-Jiu, va acţiona în instanţă conducerea Penitenciarului din municipiu, deoarece de aproape un an de zile nu îi permite să îşi folosească proprietatea aflată în incinta unităţii de detenţie. Este vorba despre unul dintre lacurile închisorii, proprietate care se întinde pe o suprafaţă de 6.200 de mp, achiziţionată de către aceasta de la primarul comunei Schela, Aristide Şerbănescu, în august 2012. Femeia a luat legătura cu un executor judecătoresc care a cerut deja în scris conducerii Penitenciarului Târgu-Jiu să elibereze spaţiul proprietate al Anei Dediu, dar nu a primit încă niciun răspuns de la cei cărora le-a cerut asta, directorul închisorii, Ion Popescu intrând de altfel în concediu de odihnă. La lacurile închisorii s-a organizat însă în week-end un concurs de pescuit pentru deţinuţi.

Primarul de la Schela, Aristide Şerbănescu, a devenit proprietarul de drept al “terenului bălţi”, situat în intravilanul municipiului Târgu-Jiu, prin reconstruirea dreptului de proprietate, înainte de anul 2010. În 2012, mai precis pe 1 august, edilul vinde terenul în cauză (pe care l-ar fi deţinut în jur de 3 ani de zile), situat în incinta Penitenciarului Târgu-Jiu, Anei Dediu, cea care este proprietara Cofetăriei Dacia din Târgu-Jiu. Contractul de vânzare cumpărare este încheiat la notarul public Mirela Aldoiu, în schimbul proprietăţii Ana Dediu plătindu-i lui Aristide Şerbănescu suma de 45.000 de lei. Dediu devine astfel proprietara a 6.200 de mp de teren pe care se află şi unul dintre lacurile utilizate de Penitenciarul Târgu-Jiu, dar şi fondului piscicol al acestuia.

De două ori refuzată
Ana Dediu susţine că a fost de două ori să-şi vadă proprietatea, păzită de câte un angajat al închisorii municipale, dar de fiecare dată a avut loc câte un incident. Fie paznicul a declarat că nu o crede că are acte, fie i s-a făcut rău de la căldură. “Am fost de două ori acolo, o dată anul trecut şi o dată anul acesta. Ştiu doar că se pescuieşte în lacul meu dar eu nu am acces acolo. Am luat legătura cu executorul Trancă şi dacă nici aşa nu ne înţelegem îi voi da în judecată pe cei care sunt vinovaţi”, a declarat Ana Dediu.
Aceasta a fost şi la Ion Popescu, directorul închisorii, şi a vorbit şi cu juristul unităţii, dar deşi i s-a vorbit frumos nu a fost lăsată să-şi folosească proprietatea pentru care acesta are toate actele necesare.
Executorul a transmis însă conducerii Penitenciarului că proprietara vrea să-şi dobândească bunul pentru care deţine toate documentele, inclusiv acte de proprietate, dar acesta nu a primit niciun răspuns din partea închisorii cum că demersul său va fi aprobat.

Uzufruct pentru un an
Ana Dediu este uimită că o astfel de unitate, cum este Penitenciarul Târgu-Jiu, refuză să-i recunoască un drept, motiv pentru care intenţionează să le ceară daune morale celor care au împiedicat-o un an de zile să îşi folosească cum crede de cuviinţă lacul. “Le cer daune morale şi uzufruct pe un an. Dacă şi primarul de la Schela vrea poate să le ceară şi el pe trei ani. Nu se poate aşa ceva. Ei fac concurs de pescuit pe lac şi eu nu pot să-mi folosesc şi să îmi îngrădesc proprietatea”, susţine femeia care menţionează că a fost la terenul în cauză chiar şi cu fostul vânzător, tot în încercarea de a ajunge la o înţelegere cu cei de la penitenciar. Dar fără niciun succes, cei de aici evită să îi dea ce i se cuvine şi chiar fug de răspundere.
Nici nu este de mirare, la ce nereguli sunt însă la Penitenciarul Târgu-Jiu, unde 12 angajaţi sunt urmăriţi penal, şi patru au fost vineri audiaţi la DNA Târg-Jiu, fiind vorba despre Ion Popescu, directorul închisorii, Alin Popescu, Marius Popa şi Angela Orzan.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here