CEO caută chiriaşi pentru fostele sedii şi pentru ex-cantinele miniere şi energetice

1223

Clădirile în care au funcţionat ani buni minele de subteran din judeţul Gorj, dar şi cantinele şi blocurile alimentare, rămase nefolosite, ale termocentralelor din Complexul Energetic Oltenia(CEO), sunt scoase la închiriere de către conducerea companiei. Teama că aceste spaţii în care s-au investit banii minerilor şi energeticienilor s-ar putea distruge, din lipsă de utilizare, este unul dintre motivele care determină conducerea CEO să ia măsuri în acest sens. În prezent, oficialii CEO au informat Camera de Comerţ Gorj în legătură cu câteva din activele disponibile ale societăţii, existente atât de la Sucursala Minieră, cât şi de la cea Energetică de la Turceni. Responsabilii din minerit completează şi ei lista anunţând că, cel puţin în zona Motru, există o mulţime de spaţii ale fostelor mine de subteran care, din păcate, se distrug din lipsă celor care ar putea să le închirieze pentru desfăşurarea unor activităţi comerciale sau de producţie.

Mina Roşiuţa, în care se anunţase cu câţiva ani în urmă că ar urma să se realizeze o fabrică de cărămidă, altădată mişunând de mineri, este una dintre locaţiile ale căror clădiri, foste sedii administrative, au rămas în paragină. Clădirea ar putea fi pretabilă pentru un investitor, dar este deja închisă de o prea lungă perioadă de timp. Situaţia este similară şi la Mina Ploştina, loc în care sediul administrativ, sala de apel şi magazia, locul în care se depozitau piesele necesare în activitatea minieră, sunt anunţate de CEO ca şi pretabile pentru închiriere.
Picture 008Mina Leurda are şi ea o clădire impunătoare care se distruge în fiecare an, proiectul de reabilitare sau mai precis Centrul de Afaceri pus pe picioare de pedelistul Marcel Hoară, fiind doar incubatorul prin intermediul căruia s-au clocit bani portocalii. Clădirea este distrusă şi parţial locuită, dar ar putea fi repusă în circuit dacă un investitor s-ar risca să treacă de drumurile proaste pentru a desfăşura o afacere într-o zonă defavorizată.
Picture 048Mina de subteran Lupoaia, dar şi Mina Horăşti au, de asemenea, spaţii disponibile pentru închiriere, asta deoarece în lipsa unor chiriaşi oricum clădirile se distrug singure. Mina Zegujani are şi ea două locaţii disponibile pentru închiriere, adică sediul administrativ al acesteia şi cel al Minei Gărdoaia, pretabil pentru închiriere, şi asta în oraşul Motru, fiind sediul EMC Motru. Sediul este aproape gol, fiind reabilitat şi destul de elegant pentru un investitor care se respectă.

_MG_4097Fosta cantină şi încă trei clădiri, de închiriat la EMC Jilţ Sud
CEO anunţă de altfel că şi la Mătăsari, altă zonă defavorizată, se găsesc spaţii de închiriat, şi asta în fostele clădiri miniere. Aici sunt puse la dispoziţiile potenţialilor chiriaşi, două blocuri, o clădire de birouri şi fosta cantină(tip baracă), toate racordate la energie electrică, apă şi canalizare.

active disponibile CEO-1active disponibile CEO-2Cantina fostului CE Turceni caută chiriaşi
Pe lista activelor disponibile ale CEO se află şi cantina Sucursalei Turceni a Complexului Energetic Oltenia, pentru care s-a investit destul de mult în renovare şi reabilitare. În cantina respectivă se fac periodic nunţi, botezuri şi cumetrii şi servesc masa angajaţii TESA de la sucursala energetică. Cu toate acestea CEO caută un chiriaş pentru cantina funcţionabilă, ca şi pentru Cantina ACH tot din Turceni. Cantina ACH şi Bordeiul de alimente se află în zona Jilţ, potrivit comunicării CEO.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here