Centenară din Târgu-Jiu sărbătorită de autorităţi

301

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu i-au făcut o surpriză plăcută unei târgujience în vârstă de 100 de ani. Femeia a primit flori, tort şi o icoană şi le-a povestit invitaţilor cum este viaţa la mai bine de un secol de la naştere.

Elena Udrescu, o bătrânică vioaie, domiciliată în municipiul Târgu-Jiu, a primit, ieri, vizita reprezentanţilor autorităţilor locale. Aceştia nu au venit cu mâna goală, ci cu un coş cu flori şi un tort. Municipalitatea a ţinut să îi spună „La mulţi ani!” Elenei pentru frumoasa sa vârstă.
Rămasă văduvă de la vârsta de 37 de ani, Elena Udrescu locuieşte acum cu unica sa fiică, de la care are doi nepoţi. „Sunt fiica, am 78 de ani; am lucrat 46 de ani în telecomunicaţii. Am doi copii şi doi nepoţi. Mama are 100 de ani şi 4 luni. Nu mai prea vede, nu mai prea aude. Merge prin casă, se mai duce şi la baie singură. De ziua ei am sărbătorit în familie, la fiica mea. A rămas văduvă la vârsta de 36 de ani, nu a avut serviciu. Eu m-am căsătorit devreme şi ea a fost întreţinută de mine şi de soţul meu care a murit acum 33 de ani. Eu sunt singura ei fiică”, a mărturisit Luciana Horhoianu.

Centenara: „Mă simt bine!”
Deşi are 100 de ani şi patru luni, Elena Udrescu spune că se simte bine. Ea a stat de vorbă cu jurnaliştii şi le-a spus că cea mai mare bucurie a vieţii sunt copiii şi nepoţii. „Mă simt bine, mă simt cum trebuie să mă simt. Am trecut şi prin momente mai grele, dar asta este. Copiii şi nepoţii sunt bucuria vieţii”, a declarat femeia.
Centenara a mărturisit că nu a ţinut niciodată o dietă, consumând toate tipurile de alimente şi gustând, din când în când, câte un păhărel de vin sau ţuică. Viaţa şi-a trăit-o în linişte, locuind cu fiica şi ginerele; s-a implicat în creşterea nepoţilor, cu care se mândreşte acum şi care i-au dăruit doi strănepoţi.

Ciobanu: „Este o acţiune de suflet!”
Teodora Ciobanu, directorul Direcţie Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu a felicitat-o, personal, pe Elena Udrescu. „Acţiunea de astăzi este una de suflet. Nu se întâmplă des să sărbătorim pe cineva care a împlinit 100 de ani. Îi dorim să fie sănătoasă de acum înainte, să se bucure de timpul pe care o să îl petreacă împreună cu familia. Ne bucurăm că am putut să fim părtaşi la un asemenea eveniment şi îi dorim doamnei multă sănătate”, a declarat Teodora Ciobanu.
Şi conducerea Ligii Pensionarilor Gorj a fost alături de sărbătorită, preşedintele Petre Rădulescu oferindu-i acesteia o icoană şi transmiţându-i calde urări de sănătate. „Ne bucurăm că reuşim să fim alături de pensionarii noştri, pentru că şi aşa situaţia lor este destul de grea”, a spus Petre Rădulescu, preşedintele Ligii Pensionarilor Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here