CE Oltenia, prezent la Târgul Ofertelor Educaţionale

691

Complexul Energetic Oltenia a participat la Târgul Ofertelor Educaţionale, care a avut loc miercuri, 8 mai, la Craiova. Peste o mie de elevi şi profesori au fost prezenţi la evenimentul în cadrul căruia 43 de unităţi de învăţământ liceal şi trei unităţi de învăţământ profesional şi-au prezentat oferta educaţională pentru anul 2019-2020. „Noutatea a venit din partea Colegiului Tehnic Energetic Craiova, una dintre instituţiile care beneficiază de sprijinul CE Oltenia pentru organizarea a două clase de învăţământ dual, cu profil mecanic şi electromecanic. Pentru fiecare specializare sunt alocate câte 30 de locuri”, anunţă compania.
Pentru perioada 2019–2022, CE Oltenia a încheiat cinci contracte de parteneriat cu unităţi de învăţământ şi primării din judeţele Gorj şi Dolj, prin care susţine şase clase cu 180 de elevi în învăţământul dual care se finalizează cu examen de certificare a calificării profesionale, certificatul obţinut fiind recunoscut la nivelul Uniunii Europene.
Elevii, care aleg să urmeze învăţământul dual în parteneriat cu CE Oltenia, beneficiază de bursă lunară de 200 de lei, bursă de performanţă anuală 300 de lei pentru primii cinci elevi merituoşi din fiecare clasă şi prioritate la angajare după absolvire. Astfel, tinerii care doresc să devină electricieni, sudori, lăcătuşi, mecanici utilaje şi instalaţii în industrie, mecanici agregate rotative termoenergetice sau operatori cazane pot fi angajaţi în cadrul CE Oltenia, mai anunţă compania.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here