Căutările Opoziţiei prind cheag

273

foto predo 2Prea obişnuit să dea fuga fuguţa la televiziunea publică portocalie – cum a devenit de mai multă vreme TVR – preşedintele Traian Băsescu şi-a luat cam toţi inamicii la ciuruit. N-au scăpat, de data aceasta, nici liderii importanţi ai Uniunii Europene. Vinovaţi că, vezi Doamne, ba nu-l bagă în seamă, ba nu-l primesc în clubul select al Spaţiului Schengen.

După ce-i şoptise la ureche urechistului ministru de Externe, Theodor Baconschi, să-i urecheze pe francezii care, cică ar fi vrut să ne bage pe gât tehnologie franceză pentru viitoarele centrale nucleare pe care le va construi România în Transilvania, a repetat şi domnia sa aceeaşi placă. Cu Germania şi Austria a fost ceva mai discret, dat tot o ciuruială a încercat. Din interior, are el ce are cu Dan Voiculescu, între altele, preşedinte de onoare al PC şi vicepreşedinte al Senatului României. De data asta, pe Mircea Geoană l-a cam neglijat. În schimb, l-a luat la refec pe liderul liberal Crin Antonescu, pe motiv că s-a aliat cu PC-ul lui Dan Voiculescu, fără să-l întrebe şi pe el! Mă rog, în „şoul” pe care şi l-a comandat singur l-a mai acuzat pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, alintându-l „Porumbacu” sau cam aşa ceva, că ar fi colaborat cu fosta securitate. Nu ştim cum se face că lasă impresia că le ştie el pe toate, dar vorba lui Crin Antonescu, dacă are proba de ce n-o dă în vileag? Ca să nu mai spunem că CNSAS ar fi putut anunţa aşa ceva până acum, dac-ar fi adevărat. Ori s-o fi pierdut şi dosarul de securitate al lui Crin Antonescu, la fel ca al lui Traian Băsescu! Tare ne este teamă că insuccesul aderării la Spaţiul Schengen este un atac al UE la adresa lui Traian Băsescu personal şi nu la adresa României. România doar suferă că are un asemenea preşedinte cu apucături dictatoriale. Numai că, Opoziţia din România pare mai hotărâtă decât oricând să se unească. Pentru binele României şi în contra inamicului comun al ei şi al tuturor românilor – regimul Traian Băsescu – Emil Boc. Astăzi va fi semnat actul de naştere al Alianţei de Centru – Dreapta, care va fi înregistrată juridic. Se va intitula ACD.

Pe bloog-ul său, liderul social-democrat, Victor Ponta, a anunţat că PSD va colabora cu Alianţa de Centru – Dreapta, constituită de PNL şi PC. Ba chiar a scris următoarele: „Refuz să cred că două forţe politice atât de importante nu pot găsi o bază comună care nu doar să distrugă ceva – sistemul pedelist băsescian – ci şi să construiască un nou model de societate, atât de necesar azi în România”.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a discutat şi cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, proiectul Program al unei noi alianţe intitulate „Agenda 2019”. Alianţă ce se va constitui cu respectarea Constituţiei şi va fi, la rândul său, înregistrată la tribunal în cel mai scurt timp ca un partid politic, cu obiective pe termen lung. Alianţa se va realiza între PSD şi ACD. Programul „Agenda 2019” cuprinde multe puncte sănătoase din care nu lipsesc asigurarea fundamentelor statului social, stabilirea listei de priorităţi naţionale, redimensionarea aparatului administrativ şi asigurarea bunăstării cetăţeanului. Sunt semne clare că Opoziţia s-a trezit şi va acţiona mai unită ca oricând. Asemenea semne de seriozitate vor da dreptul populaţiei să spere în mai bine, iar următoarea Moţiune de cenzură, anunţată pentru primăvara aceasta de liderul PC, Daniel Constantin, va avea sorţi de izbândă mult mai mari decât celelalte Moţiuni de cenzură de până acum.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here