Când Traian Băsescu vrea, penalul Ionel Manţog scapă!?

440
Evenimentele se precipită, iar până la alegerile prezidenţiale din turul doi nu mai e mult. Coaliţia transparentă din jurul primarului Sibiului, Johannis Klaus, şi-a oficializat actele. Ca un disperat, preşedintele Traian Băsescu nu se lasă. Cică, totuşi, ar mai vrea odată.

Ba mai mult, Zeus îl curtează pe candidatul PSD, preşedintele social-democrat şi al Senatului, Mircea Geoană, să accepte măcar trei dezbateri. Şi nu i-ar ajunge trei guralivului care-ar fi dispus şi la una în fiecare zi. Simte că-i fuge pământul de sub picioare şi se dă de ceasul morţii. Avantajul său din primul tur este extrem de mic şi tăvălugul voturilor din ziua de 6 decembrie, a Sfântului Nicolae, îi dă fiori. Reci.

Nu-i vorbă, la Gorj, ca şi la Dolj, senatorul oltean Mircea Geoană a învins detaşat în turul unu. Cu toate sforţările PD-L, se pare că turismul electoral s-a gripat. Nici minerii şi nici energeticienii şefului de campanie al PD-L Gorj, Ionel Manţog, n-au mai crezut în amăgirile din vremea alegerilor parlamentare 2008 ori ale europarlamentarelor din vara trecută.
Unde mai punem că însuşi Ionel Manţog este implicat într-un grav accident de circulaţie. Soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor patru. Aflat singur la volanul unui autoturism marca BMW, aparţinând unui samsar de maşini mehedinţean, dacă ar fi să ne luăm după numărul de înmatriculare, Ionel Manţog a fost implicat într-un accident mortal de circulaţie pe raza comunei gorjene Câlnic. În urma evenimentului rutier violent, o ambulanţă ce transporta un bolnav de inimă a fost răsturnată pe carosabil, iar şoferul, asistenta şi pacientul au fost aruncaţi din salvare. Vitezomanul şi supermanul Ionel Manţog intrase pe contrasens, cu vreo 200 km la oră, iar ambulanţa aflată în misiune, nu ca domnia sa, o fi avut şi ea destul. Ca să iasă un carambol cu urmări tragice, în urma căruia pacientul a decedat şi nici ceilalţi din ambulanţă nu se simt prea bine.
Cum spuneam, oameni în exerciţiul funcţiunii şi în slujba sănătăţii semenilor se văd acum prin spitale. Însuşi şoferul ambulanţei este grav rănit. Doar şoferul bezmetic al BMW-ului se pare că este în afara oricărui pericol. Nu vrem răul nimănui, dar nu s-ar fi ajuns aici dacă justiţia din timpul „regimului Băsescu” şi-ar fi făcut datoria. Se ştie că numitul Ionel Manţog încă mai are dosare penale şi este judecat strâmb, cu tot felul de amânări, pentru dosarul strămutaţilor de lux. În care, pentru vinovăţii mai mici, fostul director Ion Vulpe a primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare. Vă daţi seama că Ionel Manţog se cerea priponit! Dar cine să mai tragă sforile electorale şi cu banii pentru partidul-stat din moment ce el încă îndeplinea funcţia de director de marketing al Complexului Energetic Turceni, fiind singurul abilitat să încheie contracte murdare.
Ar fi normal ca autorul evenimentului rutier să fie anchetat pentru omor din culpă şi vătămare corporală gravă. Despre Ionel Manţog se ştie că a avut permisul de conducere suspendat de mai multe ori, ca unul ce era mai presus de lege şi prins ca vitezoman ce se credea ca şi Zeus un Superman. Prea obişnuit să încalce legea circulaţiei, ca şi alte legi, Ionel Manţog avusese permisul suspendat, în 2007, de către IJP Gorj, pe trei luni. Întrucât fusese depistat cu o viteză de 121 de km pe oră în localitate. A contestat în instanţă decizia poliţiei şi a câştigat. După numai două luni, acelaşi Ionel Manţog a mai făcut un accident de circulaţie în Mehedinţi. De mai multe ori a avut permisul reţinut, iar în acest timp mai avea dosare pe rol la două instanţe de judecată, în judeţele Gorj şi Argeş, judecându-se pentru a-şi recăpăta dreptul de a conduce.
Şi preşedintelui Traian Băsescu, tot în 2007, i s-a suspendat dreptul de a conduce România pentru o lună de zile prin decizia Parlamentului. Povestea e veche, iar acum se găseşte în situaţia de a fi suspendat de către electorat. Unul chiar mai puternic decât Parlamentul României, de care se laudă că nu-i este frică.
Poate în felul acesta, va ajunge şi cetăţeanul Ionel Manţog la o judecată dreaptă. Dumnezeu nu vrea răul păcătosului, ci pocăirea lui. Dacă e posibilă!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here