Cade ţigla de pe blocul de lângă Autogara Târgu-Jiu

333

Pietonii  ce din diverse motive sunt nevoiţi să treacă pe lângă un bloc aflat vis-a-vis de intrarea în Autogara Tg Jiu ar trebui să se uite cu mare atenţie în sus pentru a nu intra „în raza de acţiune” a ţiglelor ori a fragmentelor din acestea ce stau într-un echilibru precar deasupra ultimului nivel al imobilului.

Fenomenul a fost prezent şi în alte cartiere  ale urbei, dar au fost luate măsuri de scoatere a  ţiglelor din zonele ce prezentau pericol de cădere şi înlocuirea cu alte materiale izolante, dar fără pericol de a „plana” în capul trecătorilor.
P8050314Lăsând gluma la o parte, ţiglele ce formau la ora construcţiei  o serie de elemente de ornament specifice acelor tipuri de blocuri lăsate fără întreţinere ori executarea lucrărilor de consolidare ani de zile, constituie astăzi după cum se poate vedea şi la baza blocului (unde nu întâmplător la parter sunt spaţii comerciale ce sunt frecventate de clienţi) veritabile proiectile  ce la o intensificare de vânt ori aversă pot cauza răni deloc neglijabile celor ce au ghinionul de a fi pe trotuarul de la baza blocului în momentul nepotrivit.
P8050317Dacă nu mă înşel, în cadrul unui imobil de acest fel subsolul, casa scării şi acoperişul sunt spaţii comune, cheltuielile pentru întreţinerea şi păstrarea în afara pericolului de a produce accidente ori (doamne fereşte) decese fiind suportate de către toţi proprietarii (ori deţinătorii de spaţii comerciale) indiferent la ce etaj locuiesc în cadrul respectivului imobil.
Spun asta pentru că şi la ora actuală, la mai bine de două decenii de când aceste unităţi locative au fost cumpărate de populaţie (respectivii devenind din chiriaşi la stat proprietari legali) mai există (nu puţini) care mai aşteaptă ca să vină alţii (de regulă primăria) care să le golească şi repare subsolurile şi evident să pună la punct acoperişurile. Şi toate astea repet, la mai bine de două decenii de când aceştia şi-au cumpărat apartamentele şi odată cu ele şi posibilitatea  de a fi traşi la răspundere dacă prin  conduita lor pun în pericol viaţa ori integritatea celor ce se deplasează în proximitatea acestor imobile.
P8050318Părerea mea este că la nivel de conducere a asociaţiei de proprietari aferentă respectivului imobil ar trebui să se pună problema şi să se ia iniţiativa de  a se demonta respectivele ornamente cu risc de accidentare a trecătorilor şi înlocuirea acestora cu elemente echivalente moderne care să împiedice  infiltrarea apei, dar în acelaşi timp să nu creeze probleme trecătorilor. Probleme care se vor „sparge” (cum se spune pe româneşte) în capul  asociaţiei ce nu a fost în stare să prevină belelele respective.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here