Ca la noi, la nimeni – Un alt fel de politică. Politica Mutului!

213

Abia revenit din concediul său sub acoperire, petrecut la Palma de Mallorca, preşedintele Klaus Werner Iohannis stă la umbră în biroul său temporar de la Palatul Cotroceni. Mai dă câte-o decoraţie, la sfârşit şi început de săptămână ia SPP-ul după el şi-i îngrozeşte pe automobiliştii ce nu trag pe dreapta la trecerea Coloanei oficiale pe ruta Bucureşti-Sibiu şi retur.
Declaraţiile ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chişinău, la postul public de televiziune, în chiar ziua aniversării a 25 de ani ai Independenţei Republicii Moldova, James D. Pettit au declanşat un Megascandal. Diplomatul american a spus, între altele că: „Moldova nu este România, Moldova are propria sa istorie şi propriile sale provocări, printre care şi faptul că Moldova este o ţară multietnică, ci oameni care vorbesc limbi diferite.” Chişinăul a explodat, Bucureştiul a făcut fâs!
Nu. Nu este o greşeală şi nici o opinie privată a ambasadorului american care ne convinge că duce o politică bazată doar pe interesele superputerii Marelui Licurici. Una ce face jocul Federaţiei Ruse şi contribuie la acţiunile Kremlinului de federalizare a Republicii Moldova. Toţi oficialii de la Chişinău au luat poziţie dură faţă de imixtiunile diplomatului american. Numai pro-ruşii sunt singurii susţinători ai poziţiei Marelui Licurici. Pe care România îl consideră aliat strategic! Dincoace de Prut, preşedintele Klaus Werner Iohannis tace, iar prim ministrul Dacian Julien Cioloş nu se bagă fiindcă n-a primit ordin de la Jean Claude Juncker. Ci pentru alte misiuni.
În acest fel, Iohannis se dovedeşte insensibil la Megascandalul de la Chişinău. Care-a provocat o serie de proteste nu doar la Chişinău, ci şi la Bucureşti, unde-au participat peste 2.000 de cetăţeni dezamăgiţi de muţenia Bucureştiului. El nu vede, el nu aude. A spune că „Moldova nu este România”, ne arată că declaraţia ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chişinău vine să confirme dezastrul politicii externe a României. De care se face răspunzător însuşi preşedintele Klaus Werner Iohannis. Şi, în general, confirmă autismul clasei politice româneşti al vârf.
Pericolul federalizării celui de-al doilea stat românesc, avansul Federaţiei Ruse către Prut sunt evidente, ca şi revigorarea propagandei revizioniste antiromâneşti. În acest timp, constatăm notabile absenţe ale preşedintelui Iohannis, aflat permanent în vacanţă, şi ale prim ministrului Cioloş din realităţile publice internaţionale, dar şi din realităţile interne.
ION PREDOŞANU

P.S. Ministerul Finanţelor Publice confirmă că multinaţionalele se dezvoltă pe banii statului român, valoarea ajutorului fiind de 621,5 milioane de lei. Nu sunt ajutaţi oamenii de afaceri români, ci greii din multinaţionale, aceia care scot profitul din România şi înrobesc poporul. (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here