Ca la noi, la nimeni – Tăcerea este ca mierea

423

Cel mai bine este să nu vorbeşti mai ales neîntrebat. De unde şi zicala „Dacă tăceai, filosof rămâneai”. E drept că în cazul celor atacaţi pe nedrept – dimineaţa, la prânz şi seara – se impun anumite replici. Responsabile, civilizate şi în limitele bunului simţ. De absenţa căruia mulţi politicieni duc lipsă.
Unul dintre liderii în sensul rău al cuvântului ne spunea că „şcoala românească produce tâmpiţi.” Chestiune cu totul şi cu totul neadevărată. Nu mai departe de săptămâna trecută, la Olimpiada Internaţională de chimie, echipa României s-a clasat pe primul loc chiar la Moscova. Unul dintre cei mai buni la chimie fiind elev al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.
Cam în aceeaşi vreme, la Sofia, s-au desfăşurat Campionatele Europene de gimnastică feminină şi echipa României iar a fost pe primul loc. Înaintea Marii Britanii, situată pe locul doi, dar cu antrenor român – Adrian Stan, şi abia pe locul trei vechea rivală Rusia. Şi în echipa medaliată cu aur la Sofia avem o elevă gorjeancă, din Bustuchin. Le-am ascultat vorbind pe elevele antrenorilor Octavian Bellu şi Mariana Bitang, dându-mi seama că sunt educate şi cochete. Ba mai mult, lidera echipei – Larisa Iordache a mai câştigat, pe lângă medaliile de aur, argint şi bronz titlul de Miss.
Individul care spunea prostii despre şcoala românească nu era la prima gafă monumentală. Tot din prostie l-a jignit şi pe Maiestatea Sa Regele Mihai al României ca fiind „slugă la ruşi”.  Pentru ca mai nou, ştiind bine că fusese decorat şi de America, să aflu despre o Scrisoare cu antetul Casei Albe a SUA, în care preşedintele american de atunci îi omagia rolul Regelui Mihai în istoria omenirii.
Nu ştim, în acest caz, cât este incultură şi cât interes pentru finul împricinatului – acela ce-şi zice Paul de România. El nefiind decât fiul unui bastard şi cu mari pretenţii imobiliare. La care nu-i exclus să fie parte şi Naşul.
Tot zilele acestea, cerşetorul de voturi pentru PMP s-a trezit vorbind. Ori din aceeaşi prostie, fie ca să se ştie cine trage sforile în Justiţie. Sau, mă rog, în DNA. Individul s-a lăudat că: „A oprit arestările în perioada campaniei electorale, dar le dă drumul (la arestări, n.m.I.P.) după.” Firesc, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Justiţiei să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii în cazul celui care se crede încă preşedinte. El fiind în realitate doar Guvernatorul Coloniei numită România.
ION PREDOŞANU
P.S. La Palatul Cotroceni, vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a declarat: Lupta împotriva corupţiei nu înseamnă numai o bună guvernare, ci şi patriotism”. Ori patriotismul n-a fost deloc punctul forte al PDL şi liderului său trecut la PMP. Se aude? (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here