Ca la noi, la nimeni – Tăcerea asurzitoare!

529

Motto: „În ceea ce privește tăcerea, sufletul știe să găsească drumul spre lumină, iar ceea ce este evaziv și înșelător se rezolvă de la sine; viața noastră este o lungă și nesfârșită căutare a Adevărului.”Mahatma Gandhi

Ați putea crede că voi comenta scurta ironie a PSD, plasată duminică, în care se făcea haz de necaz cum că Preș. Klaus Werner Iohannis ar tăcea pentru că schiatul e mai tare decât Bugetul! Nici vorbă! Am impresia că va urla pe tema Bugetului guvernării Alianței PSD-ALDE, chit că Administrația Prezidențială a primit o sumă umflată rău, cu mult peste nevoile firești.
Nu dau cifre, și la SRI și SIE voi proceda la fel. Mi-a plăcut că un medic celebru, membru ALDE, a avut o reacție dură la decizia Coaliției dure guvernare cu privire la Bugetul pe 2019. „Ei, să nu faci ceva pe partidul acesta numit PSD? Laolaltă cu ALDE, că nu am auzit să facă tarantele. Să dai 4,8% în plus la securicii interni și 8,5% la securicii externi. Pentru ce? Ca să-l plătească pe Liviu Avram și alți derbedei care nu au învățat nicio meserie? Hai sictir! Votăm UDMR la alegerile următoare”, a scris medicul Răzvan Constantinescu, pe Facebook.
*
Grație fiicei mele, Oana Dinu, am primit pe Facebook un mesaj scris de celebrul avocat și universitar Gheorghe Piperea. Sâmbătă, avocatul Gheorghe Piperea ne îndemna să tăcem în continuare în legătură cu Apa Nova. Cică nimic nu era în neregulă cu apa potabilă din București, care a fost poluată cu amoniu(posibil și cu metale grele), iar onorabila corporație a tăcut mai mult de o jumătate de zi, până când Ministerul Sănătății, neștiind de protocolul tăcerii făcut de Direcția de Sănătate Publică (DSP) cu Apa Nova, a dat publicității știrea că apa are o concentrație de clor de trei ori mai mare decât cea maximă admisă(0,5miligrame/litru, n.m. I.P.) ceea ce devenise periculos pentru sănătatea publică. Nu e nimic în neregulă că Apa Nova este acuzată de corupție de „unitatea de elită” a DNA de la Ploiești(și tăcerea e deplină), iar în Franța se demarează o anchetă foarte dură contra Veolia, compania mamă a Apa Nova, pentru corupție. „Perfectă” inclusiv în sucursala sa din România.
Nu sunt nici măcar motive de reziliere a contractului de concesiune a serviciilor publice de apă-canal încheiat de PMB – Primăria Municipiului București – cu Apa Nova pe perioada 2000-2025. Ce să mai vorbim de motive de acționare în judecată a șa-zisei companii pentru daune aduse sănătății cetățenilor concreți care au consumat sau utilizat apa cu încredere, căci așa spune pe burtierele televiziunilor de știri, că totul este OK! Cu apa de la robinet, dovadă că bea apă din aceasta însuși vice-prezidentul zisei companii. Nimic care să motiveze onor parchetul să se autosesizeze din oficiu pentru niscaiva cercetări. Și Hexi Pharma a fost OK vreo zece ani, de ce nu și lucrurile în acest caz?
Tăcerea, chiar dacă e asurzitoare, e de aur!, susține avocatul Gheorghe Piperea.
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here