Ca la noi, la nimeni – Situația României în viziunea unui talentat Poet!

453

În grabă, înainte de a mă apuca de scris, am deschis e-mailul personal și m-am trezit că virtuosul Poet gorjean, ba chiar târgujian, Spiridon Popescu – bunul meu amic, a distribuit o postare. Normal, deși suntem în prima zi din Săptămâna Patimilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos și nu m-aș fi gândit să scriu ceva nelalocul lui și nepozitiv, dau vina pe harul poetic al Conului Spirache. Ca și talentul cel are de la bunul Dumnezeu, al lui să fie păcatul. Iar libertatea de expresie este a noastră a tuturor. De aceea îmi cer iertăciune.
De fapt, postarea distribuită de autor spre lauda lui binemeritată, îi aparține uneia care-i admiră harul poetic indiscutabil. În fapt, este vorba despre următoarea
Preluare de la Spiridon Popescu
Scrisoare către Președintele României, Președintele Senatului, Președintele Camerei Deputaților, către Guvern și către Parlamentul țării:
Găsi-va boala de politruci
Ați pus această țară pe butuci
I-ați dărâmat cu zgârciul vost(zis rât)
Tot ce-a avut mai nobil și mai sfânt

Dac-o mai faceți tot așa, de oaie
Presimt c-o să sfârșiți mai rău ca Nae*
Nu v-amăgiți că sunteți mai cu moț
Există-un Gică Popa pentru toți.
*Aluzie la dictatorul Nicolae Ceaușescu; **Trimitere la judecătorul gorjean, ajuns General post-revoluționar, care l-a condamnat la moarte pe acest dictator.
Poezie de SPIRIDON POPESCU
În rest, n-ar mai fi nimic de comentat. Spiridon Popescu este unic în cultura și literatura Gorjului. Pe vremea când era mai tânăr și „la trup curat”, ceea ce i se potrivește și acum, el rămânând un suflet veșnic tânăr și polemist de marcă, nu pot decât să-i mulțumesc că există. Și mai ales că nu m-a uitat. Eu fiindu-i un veșnic admirator. Care așteaptă noi și noi volume de versuri firesc, originale. Și dacă se poate, cu autograful autorului.
Și, fie-mi permis, din versurile cu mare impact social și politic completate cum ziceam, cu Pamflete – în versuri și în proză eseistică, unde excelează – marca inimitabilului Poet și Publicist Spiridon Popescu, poate scoate și un volum ce o asemenea tematică. Garantez că s-ar vinde ca pâinea caldă.
Bașca faptul că s-ar face coadă la autografe. Cel puțin la prima lansare. Deiei Domnul nostru Iisus Hristos să fiu încă în viață și sănătos la trup și la minte ca să particip la o asemenea sărbătorească lansare de carte cum n-a mai văzut Gorjul!
Până atunci, s-auzim numai de bine. Și gândul să ne poarte în această Săptămână a Patimilor la patimile Mântuitorului, care s-a răstignit pentru a ne scăpa pe noi de păcatele lumești!
Ion PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here