Ca la noi, la nimeni – Simulări pentru Putere!

198

Războiul româno-român, așa cum l-a botezat analistul politic Bogdan Chirieac, este departe de a se fi încheiat.
ÎNCĂ O MOȚIUNE SIMPLĂ. Opoziția, atâta câtă e, ba dezbinată și lipsită de idei sau de programe de guvernare nu știe decât “Jos PSD!”, “Jos Guvernul!”, ori “Ciuma Roșie” sau măcar câte un ministru, cerându-i-se demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, împotriva căreia se va introduce o moțiune simplă de către Noul PNL.
RĂZBOIUL EȘUAT FIREA-DAN! Neașteptată ni se pare ieșirea din limitele normalului a Primarului General al Bucureștilor, Gabriela Firea, totodată vicepreședinte PSD. Dacă anterior, Senatorul Ecaterina Andronescu a publicat o Scrisoare decent prin care le cerea președintelui PSD, Liviu Dragnea, și prim-ministrului Viorica Dăncilă să facă un pas în spate, Gabriela Firea a trecut pur și simplu la atacuri la baionetă. Mai ales în ceea ce o privește pe Carmen Dan, pe care în mod bizar o acuză, evident fără probe, că ar fi orchestrat mitingul de protest din 10 august. Ba și de spionarea unor mesaje transmise pe rețelele de internet între Prefectul Capitalei și câțiva secretari de stat din Ministerul de Interne. Oare chiar să nu știe că mesajele acelea sunt publice și deci prezentarea acestora de ministrul Carmen Dan în copii Xerox nu-i nicio acțiune de spionaj? Ne place sau nu, Primarul General al Bucureștilor a căzut în ridicol! Iar colegii ei din Comitetul Executiv al PSD au votat absolut toți, cu excepția Gabrielei Firea, împotriva demiterii ministrului de Interne, Carmen Dan!
REPLICI LA ORICE ATAC POLITIC. Să-i lăsăm în plata Domnului pe încă președintele PSD, Liviu Dragnea, pe Gabriela Firea și Carmen Dan, prima fiind o femeie certăreață, iar a doua rațională. M-a surprins plăcut o declarație clară, dată după CEx al PSD, de o vicepreședintă de care nu auzisem, Doina Federovici. “Numai dacă suntem uniți putem îndeplini toate angajamentele asumate și putem rezista atacurilor din partea Opoziției și președintelui Iohannis. Trebuie să realizăm că suntem în conflict cu cei care vor să dezbine această țară. Noi nu am declanșat și nu noi am întreținut acest conflict. La fiecare amenințare, jignire, minciună, manipulare din partea lor, noi vom veni cu o faptă bună pe care această echipă de guvernare a făcut-o sau urmează să o facă pentru români”, a declarat Federovici. Ea a venit și cu ideea unor replici la orice atac politic, adăugând: “Ideea principală este că avem ce spune, avem enorm de multe argumente care arată că viața multor români s-a îmbunătățit sensibil în această guvernare. Sunt milioane de pensionari, milioane de salariați, mii de antreprenori care au simțit în mod concret beneficiile măsurilor pe care le-am implementat. Aceste beneficii reale și palpabile trebuie să fie replica pe care să o dăm la orice atac politic împotriva noastră.” Iată că în rândul social-democraților mai există și alți oameni de bun-simț, oameni capabili să-i înlocuiască pe aceia care se cred de neînlocuit.
ION PREDOȘANU
P.S. Și ce dacă Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, întrebat dacă-și dorește să ajungă prim-ministru a răspuns cu DA! Precizând că ar fi ipocrit să nu recunoască faptul că își dorește mai mult. Tot Eugen Teodorovici a anunțat: “Consider de bun augur că o a doua agenție reconfirmă rating-ul și o perspectivă stabilă a economiei României, după ce agenția Standard&Poor’s a confirmat rating-ul României la „BBB-/A-3”, cu perspectivă stabilă.”(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here