Ca la noi, la nimeni – Şeful PMP de dreapta, Băsescu -fostă mână dreaptă a lui Ceauşescu!

259

Reveneam acasă, de la Poşta Peştişani, unde-mi plătisem Internetul, abonamentul la dolce TV şi tefonul fix, şi ajunsesem cam prin zona cabinetelor medicale individuale ale Dr. Lidia Pavel şi Dr. Rodica Tabacu. De unde ieşiseră două doamne trecxute mai demult de prima tinereţe. Păreau foste orăşence ieşite la pensie şi aflate din nou în satul Peştişani, de unde plecaseră care-ncotro.
Cu părul coafat şi cu ochelari una dintre ele ce credeţi că discuta? Politichie! N-am tras cu urechea, dar am auzit, mai mult fără să vreau, câte ceva. Fiind cu pasul mare şi iute la mers n-am auzit mare lucru. Cert este că niciuna dintre doamne nu-l aveau la pipotă pe vaporeanul care păretinde că e la cârma ţării. Cum să votăm partidul ăla popular la care-i face el campanie? Ce nu mai ştii când era mâna dreaptă a lui Ceauşescu, de-l trimisese în Belgia? Apoi, cu aprobarea lui coana Leana i s-a dat Flota României pe mână. Pentru ca după ‘89 să ne lase fără ea! Zice că-i de dreapta, dar ce noi suntem fraiere?
Citite, n-am ce zice, cele două doamne. E limpede că nu vor vota cu partiduleţul la care Traian Băsescu se dă mare şef. Şi, totuşi, fanaticii care-au ţinut cu Traian Băsescu – din interes ori din naivitate – vor fi, cu siguranţă, cam aceeaşi. La nivel central, un fost ziarist de pe la Scânteia Tineretului, dacă nu mă-nşel, care-a făcut carieră de parlamentar PD şi PDL, Cristian Diaconescu, a trecut ieri la PMP. Mai pe înţelesul tuturor, fripturistu’ s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară. Faptul că-i dau numele partiduleţului nu-nseamnă că-i fac vreo campanie electorală. E ca-n bancul ăla cu ţăranul care ducea la târgul de animale o gloabă de cal. Iar când a fost întrebat de ce-l duce, chiar crede că-l va vinde omul a zis: „Nu. Vreau doar să-l fac de râs!”
Cam aşa se petrec lucrurile şi cu partiduleţul „de dreapta” al Bădiei Traian B. Se va face singur de râs. Fără a se pricepe că sunt de acord cu primul ministru, Victor Ponta, în tot şi în toate, mă văd obligat să recunosc că-i deştept foc. Are o minte brici. Şi replică isteaţă la orice năzbâtie a DictaChiorului. La ameninţarea mai veche, scoasă pe goarnă pe la Alba Iulia, că „Zăpăcitul din capul statului”, cum s-ar fi exprimat despre el, dacă ar mai fi trăit, marele actor Amza Pellea, cum că se va zbate până-n noiembrie ca Victor Ponta să nu fie ales preşedinte, premierul i-a spus: “Faptul că doar de mine îi e frică e un lucru bun.”
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here