Ca la noi, la nimeni – Sămânţă de scandal, semănată Iohannis !

276

Tăcutul nostru preşedinte abia silabiseşte când li se adresează celor de-acasă. Ceea ce înseamnă, bag sama, că nu le acordă prea mare importanţă. Şi e păcat. Se prea poate ca el să aibă handicapul de a avea limba germană drept limbă maternă. Sau să nu-şi fi dorit să fie preşedintele românilor şi să fi fost împins de la spate. Mai ştii?
Că treaba aia cu cele două mandate Iohannis a spus-o râzând cu gura până la urechi. De parcă se credea Traian Băsescu. Altul care ne-a păcălit două mandate! Mi-am adus aminte de Băsescu citind o ştire cu Guvernatorul statului Oregon, John Kitzhaber, care şi-a dat demisia în urma unei acuzaţii de corupţie. Ceea ce Guvernatorul, fost, Coloniei numită România n-a catadicsit.
Dar să revenim la fostul profesor de fizică la Sibiu, unde-ajunsese şi primar cu şase case. Cumpărate, zicea el, pentru cine avea timp să-l creadă că le cumpărase cu bani câştigaţi din meditaţii. Herr Iohannis e normal să vorbească mult mai bine în limba germană. Limbă în care şi gândeşte. Avem, totuşi, o mică pretenţie. Dacă şi nu crede cumva că-i prea mare. Cum se face că într-un interviu apărut într-un ziar din Austria a vorbit de pregătirea pentru război a românilor. Iar în acelaşi interviu îi beştelea pe Putin şi pe primul ministru al Greciei, Tsipras, ale căror politici sunt, cică, nedemne de vremurile actuale. Dar apropos de Putin şi Tsipras. Aşa crede el că va normaliza relaţiile României cu Rusia? Şi-i dau un exemplu. Infatuatul şi porcosul de Ţar al  Rusiei – Putin, taman la Minsk, în prezenţa Doamnei Cancelar Merkel Angela, o fire de femeie fină, angelică, a spus un banc oribil. Adică, spurcat. Şi care nu se zice în prezenţa unei femei. Doamna Angela Mekel n-a reacţionat şi nu l-a pus la punct pe mârlan. I-a aruncat o privire fioroasă şi atât. Nediplomatul preşedinte al României, Klaus Iohannis, seamănă mai degrabă cu Traian Băsescu. Ori fi făcuţi oare din acelaşi aluat? Iar poporul român blestemat?
Că, la fel a comis-o şi Traian Băsescu. Anunţând că va livra armament Ucrainei. Fără ca în CSAT sau la NATO să se fi discutat aşa ceva! În cazul lui Klaus Iohannis mai există şi prezumţia de nevinovăţie. Omul nu are experienţă şi este străin de ceea ce se înţelege prin securitate naţională. Pe care-o amestecă, probabil, cu locuri comune, ambiţii mari şi cu incultură politică.
E foarte posibil ca de la buclucaşul interviu cu Klaus Iohannis, din presa austriacă, chit că el se găsea pe la Paris, să fi apărut în presa românească tot felul de năzbâtii. Legate de chemarea la oaste a tinerilor între 20 şi 35 de ani, başca mobilizări de rezervişti. În acea vreme, primul ministru, Victor Ponta, se afla şi el într-o vizită în Statele Unite ale Americii. De unde-a găsit de cuviinţă, pentru liniştirea populaţiei să infirme ştirea. Pe motive că nu se discutase aşa ceva nici în CSAT şi nici în Guvern. Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, a găsit de cuviinţă să de-a un comunicat al MApN în care se spune, între altele că: „Mobilizarea rezerviştilor şi încorporarea tinerilor pentru executarea serviciului militar obligatoriu sunt posibile numai la declanşarea stării de război sau de mobilizare, conform Legii nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi a stării de război.”
La început, când l-am văzut pe preşedintele Klaus Iohannis că vorbeşte cu Doamna cancelar Angela Merkel şi a făcut-o să zâmbească m-a cuprins un mister. Mai apoi, mi-am dat seama că în limba germană s-ar putea exprima mult mai liber şi chiar să aibă umor. Bravo lui!
Totuşi, cu pregătirea României pentru război nu se glumeşte. Nici pe timp de pace şi nici dacă se va escalada conflictul Rusia-Ucraina! Un analist militar zicea că 92% dintre tratatele de pace, de genul celui de la Minsk, nu se respectă.
Ion Predoşanu
Numai de bine:  Este prima dată când mă bucur că un demnitar al statului român se opune dictaturii celor de la FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană. Este vorba de primul ministru, Victor Ponta, care nu doreşte continuarea acordului stand by cu acestea, dacă ele cer imperativ desfiinţarea CEO Oltenia şi CEO Hunedoara. Adică, dispariţia mineritului şi a surselor de energie. Firesc şi a locurilor de muncă!(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here