Ca la noi, la nimeni – Românii îţi pierd încrederea şi răbdarea în preşedintele Iohannis!

329

La vizita mea, prima şi ultima, în Atelierul pictorului imens care a fost Florin Isuf, gorjean din Târgu Cărbuneşti, i-am luat un interviu. M-a impresionat ca artist şi ca gânditor tăcut.
Îmi propusesem să-i mai trec pragul artistului cu un atelier modest şi o Operă – pictură şi grafică – neegalată de vreun alt confrate de-al domniei sale din Gorj. Nu doar să-l mai văd la şevalet, să-i ascult linişte de înţelept, dar să transcriu din scrierile sale aforistice aflate pe pereţii albi ai încăperii plină de lumină. N-am mai apucat.
Totuşi, răsfoind în grabă printurile Albumului ce i-l dedică Teodor Dădălău, generosul artist al imaginii şi al cuvântului scris (are un minunat text chiar şi în acest album, al cărui autor este!) am găsit aforismul din debutul acestor rânduri. Unul cu multe înţelesuri şi subînţelesuri pentru aşazisa clasă politică de azi aflată temporar la cârma României. Despre Albumul FLORIN ISUF – omul şi opera, aflat în faza bunului de tipar şi pe care-l vom admira, citi şi pipăi curând, ca apariţie de excepţie la Editura REVERS, din Craiova – 2015, vom mai avea prilejul să vorbim.
Spre a fi mai scurt, voi intra direct în subiect. Românii au început să-l priceapă pe acela care ne-a păcălit cu sintagma România lucrului bine făcut. O dovedeşte un recent Sondaj INSCOP, la comanda Adevărului – ziar de casă al preşedintelui, dat la iveală ieri şi realizat în luna iulie. Primul turist al ţării – Klaus Iohannis – este la Neptun, bănuiesc că-n vila lui Ceauşescu. Împreună cu prima Doamnă Carmen Iohannis. Ei bine, la întrebarea “Câtă încredere mai au românii în Iohannis şi Ponta?” au răspuns destui.
Preşedintele Klaus Iohannis conduce în topul încrederii românilor în personalităţile publice, dar este în scădere. La fel şi primul ministru. Semne clare că lumea se dezmeticeşte şi bagă la cap că n-au votat cum trebuia. Conform sondajului, 61,6% au încredere multă şi foarte multă în Klaus Iohannis, faţă de 65% în luna aprilie. Este urmat de Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, cu 42,8%, în creştere faţă de luna aprilie când avea doar 40,19%, apoi de George Maior, cu 27,6% (faţă de 24,8%), după care este Victor Ponta, cu 21,7% (faţă de 24,4%) şi de Primarul General al Bucureştilor, cu 21,6% (faţă de 20,1%).
Spre stupefacţia multora, Gabriel Oprea, acela care-a trădat alianţa de guvernare la votarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la cârma SIE, are numai 17,4%. Rovanma Plumb, măsuratră în premnieră are doar 11,2%. În vreme ce Alinuţa Gorghiu-Dej, ceva mai vocală şi spurcată la guriţa ei, are la fel ca Traian Băsescu, adică 15%!!!
Cât o fi el de mincinos, sondajul plătit de patronul ziarului Adevărul, fost vânzător de copii, ca şi Klaus Iohannis, tot spune ceva. Lumea e nemulţumită de cei aflaţi în capul trebii. Şi care se ceartă de parcă n-ar fi unul preşedinte şi celălalt prim ministru, ambii obligaţi să slujească Ţara şi poporul.
În fapt, Victor Ponta se străduieşte să guverneze ţara, cu echipa lui cât poate mai bine, să-i ajute pe cei năpăstuiţi. Dar prea îi dă peste mână Dictatorul Klaus Iohannis!
ION PREDOŞANU

1 COMENTARIU

  1. NICIODATA NU AM AVUT INCREDERE IN IOHANNIS VAZIND CE MAGARII A FACUT IN SIBIU CU CASELE AM ZIS ASTA ESTE CA SI BASESCU .PACAT CA ROMANII NU AU VAZUT FALSITATEA SI INCOMPETENTA DE CARE A DAT DOVADA IN CAMPANIA ELECTORALA.PACAT CA NU AU VAZUT CA IN SPATELE LUI AU FOST SI SUNT TOTI BASISTII.AU ALES TOT UN BASESCU.PACAT CA SUFERIM NOI RESTUL CARE AM ALES ALTCEVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here