Ca la noi, la nimeni – Revolta judecătorilor, îndoiala magistraţilor

306

Echilibrul şi probitatea profesională ale ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, nu pot fi puse la îndoială de nimeni. Nici măcar de nişte neica nimeni, chiar dacă unul dintre ei a ajuns peste noapte Procuror General. Pe motiv că-i bun prieten cu procurorul comunist Ion Lascu, sibian ca şi numitul Klaus Werner Iohannis şi tatăl premiatei de nişte ambasade – Laura Codruţa Kovesi. Fosta soţie a cercetatului penal Bebe Eduard Kovesi!
Că obraznicii procurori Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi, ultima speriată de bomba descoperită de Inspecţia Judiciară în managementul catastrofal al DNA, sfidează Parlamentul şi Guvernul nu mai este nicio noutate!
Încercarea de rebeliune a procurorilor a promis o replică pe măsură din partea curajoasei şi profesionistei Dana Gârbovan, preşedinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, care a precizat cu argumente corecte de ce proiectele de legi ale Justiţiei pregătite de Tudorel Toader sunt de bună credinţă şi îndelung aşteptate. În schimb, procurorii făcuţi magistraţi la apelul de seară se strofoacă de-a surda. Ei fiind, de fapt, conform Constituţiei, subalternii ministrului Justiţiei. Inclusiv „Amicii noului URSS, cum mai este botezată SUA!” Mă refer aici la nenea Lazăr şi Duduca Kovesi.
Cât despre primul ministru Mihai Tudose, care se preface că a uitat de contul în bancă pe care l-a avut – în valoare de 100.000 de lei -, cel mai bine s-a exprimat publicistul Cornel Nistorescu: „În loc să-şi apere ministrul Justiţiei pentru tentativa de îmbunătăţire a legilor Justiţiei, Mihai Tudose a trecut totul prin vaselină. Fără vreo mare presiune, aşa, ca din senin, el a promis că va include în proiectul Guvernului la legile Justiţiei toate părerile, inclusiv ale celor din Piaţa Victoriei. Pupat Piaţa Independenţei şi împăcat capra cu varza.”
Când credeam că nu mai are nimeni sânge în organe, Liviu Dragnea s-a decis şi a luat poziţie faţă de unele sfidătoare luări de poziţie şi este îngrijorat de faptul că ambasadorii unor ţări încearcă să interzică românilor să facă dezbateri publice pe anumite teme: „Sunt îngrijorat când văd nişte ambasadori în România care îşi permit să ne interzică şi dreptul de a începe o dezbatere. Urmează să ne interzică dreptul de a gândi. Şi sunt îngrijorat de faptul că procurorii au început să certe judecătorii. Ştiţi ce mă interesează pe mine, ca preşedinte PSD, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, ca deputat şi cetăţean; să văd ce spun asociaţiile magistraţilor şi Uniunea Judecătorilor din România.”
Numai că Asociaţia Magistraţilor din România încă nu s-a pronunţat şi, deocamdată, pare a fi cu fundul în două luntri.
ION PREDOŞANU

P.S. Anul acesta au fost mai multe incendii la Peştişani. Simpaticul Sile Brânzan l-a văzut pe un funcţionar al Primăriei Peştişani cum a dat foc pe un deal, prin primăvară. Imediat, Nicuţă Cerceloiu, de faţă, a zis: „Ştiu cine este. Goangă!” Luat prin surprindere, Sile Brânzan a zis: „Da, el a fost!”(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here