Ca la noi, la nimeni – Restauraţia Iohannis, cu oamenii lui Băsescu!

245

Dacă tot nu i-a reuşit, cel puţin deocamdată (până la noi dosare posibil dospite de servicii!!!), chestia cu solicitarea demisiei primului ministru Victor Ponta, ce şi-o fi zis preşedintele României lucrului (ne)bine făcut? Ia să le-o coc eu social-democraţilor. N-a stat prea mult pe gânduri şi l-a nominalizat mintenaş pe controversatul Mihai Răzvan Ungureanu la funcţia de director al SIE. Pe unde acesta mai trecuse (înainte de a fi prim ministru pentru 78 de zile, în timpul Regimului Băsescu!) şi nu lăsase lucruri bune pentru România. De numele său se leagă cedarea Moştenirii Emanoil Gojdu, echivalată la peste un miliard euro, Ungariei. Dar şi renunţarea României la recuperarea Tezaurului aflat la Moscova dinaintea Primului Război Mondial!
La această nominalizare neaşteptată, nu a luat foc numai PSD, ci şi alţi oameni politici din alte partide. Aşa, de pildă, în timp ce Mihai Răzvan Ungureanu se lăuda în direct, la postul băsisto-iohannist B1 TV, pe burtieră apărea o declaraţie a fostului ministru de externe şi consilier prezidenţial (la Cotrocenii autocratului Traian Băsescu) – Cristian Diaconescu: „Nu oricine enunţă o idee are şi ceva în cap.”
Firesc, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a atacat: „Nominalizarea făcută de Iohannis la şefia SIE este ilegală.” Simţind că UNPR va fi de partea propunerii preşedintelui Iohannis, Senatorul Ilie Sârbu a declarat că „Gabriel Oprea facă ce-o vrea cu partidul lui, dar PSD nu va vota nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu”.
Nici senatorul PSD, Daniel Savu, fost ofiţer de contrainformaţii, nu are o părere bună, apreciind că Mihai Răzvan Ungureanu „este un personaj toxic pentru SIE şi pentru România”.
Normal, Vasile Blaga – copreşedinte PNL, din partea PDL, are o altă viziune: „PSD să nu uite că întotdeauna şefii serviciilor au venit din Opoziţie”. Lucru neadevărat şi numai dacă ne gândim la regretatul Radu Timofte, director al SRI din partea PSD-ului aflat la putere pe atunci. Oricum am da-o, de la nominalizare până la votarea lui MeReU în Comisiile de specialitate ale celor două camere ale Parlamentului, la votul în plen mai e cale lungă. Este de remarcat că la această nominalizare nu s-a cerut şi opinia altor partide, iar CSAT-ul n-a fost nici el consultat. Rămas în conştiinţa românilor ca expresia dispreţului băsist faţă de oameni, Mihai Răzvan Ungureanu e optimist. Bazându-se pe voturile UDMR, ale PDL şi PNL, dar cu siguranţă şi ale UNPR-ului generalului prim ministru interimar Gabriel Oprea, care nu pregetă să vorbească până la saturaţie de „interesul naţional”. În care vede totdeauna, evident, numai interesul personal! Mai amintind şi că la conducerea reală a SRI se află Florian Coldea, făcut de la gradul de maior general cu vreo patru stele de preşedintele Traian Băsescu, directorul SRI liberalul Eduard Hellvig fiind de formă, cam toată puterea este în mâinile Preşedintelui Klaus Iohannis. Care, orice-ar fi, a anunţat că nu se atinge de Florian Coldea, prim-adjunctul amicului său Hellvig, şi n-are de gând să se debaraseze nici de Laura Codruţa Kovesi, Şef DNA, nici de Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ambele recunoscute de ex-ul Traian Băsescu ca făcând parte din „echipa mea”!
Vorba lui nenea Iancu, „Restauraţie să fie, dar să ştim şi noi!”
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here