Ca la noi, la nimeni – Puşcăria nu salvează România

256

De atâta reformare a “(in)justiţiei independente”şi a “statului de drept”, puşcăriile României sunt bucşite de infractori mari, dar cei mai numeroşi mărunţi. Nu pledez, nici pe departe, în favoarea unei legi a amnistiei. Dar nici să-i ţii înghesuiţi, ca sardelele, pe găinarii mărunţi.
Dacă de vreo 25 de ani nu s-au schimbat legile serviciilor de informaţii ale României, atunci ce pretenţii să avem asupra (In)justiţiei şi a legii penitenciarelor?  ANP-ul are bube în cap, purulente încă dinainte de a veni USL la guvernare şi cu toate acestea nu s-a schimbat nimic.
Nici în sistemul ANP, dar nici la nivelul secretarului de stat din ministerul Justiţiei ce răspunde de sistemul pentenciarelor româneşti.     O anchetă cu fraudarea a 2,5 milioane de euro – reţineţi, bani din fonduri europene! – trenează şi ea de ani de zile. Numai la Penitenciarul Târgu-Jiu, condus de Comisarul şef ec. Ion Popescu s-au volatilizat vreo 80.000 de euro, restul în ţară – titularul de proiect fiind conducerea Penitenciarului prahovean Târgşor. Unde directoarea şi contabila şefă şi-au primit pedeapsa. Anchetaţii penal de către DNA Gorj – filiala fiind desfiinţată între timp – vreo 8, apoi 10 sau chiar 12 la număr n-au fost deranjaţi nici măcar cu un fir de păr!
Pe la Penitenciarul Târgu-Jiu se petrec orgii sexuale între deţinuţi, care ajung filmate pe Internet. Ei, şi ce-i cu asta? Aici se muşamalizează tot! Căratul cărnii de la GAZ, scuzaţi denumirea cam sovietico-rusească  dau nu s-a schimbat nimic – Gospodăria Agro Zootehnică, pe înţelesul tuturor, la mai marii ANP de la Bucureşti continuă. Nu că n-ar avea nevoie de carne în zeama zilnică şi deţinuţii. Să mai rabde. Numai ultimul control al lucrătorilor Curţii de Conturi au găsit vreo 500 de kilograme de carne lipsă la inventar. Ei, şi?
În trecuta campaniile electorală prezidenţială, cel mai puternic partid a fost şi continuă să activeze Partidul DNA. Bagă la pârnaie, cu predilecţie membri PSD. Culmea este că am auzit şi m-am crucit, cum lideri ai PSD au zis că e bine. Că şi aşa vor să cureţe şi restructureze partidul în vederea alegerilor din 2016. Dar ce ne facem cu pungaşii mari – Marii Corupţi ai Regimului Băsescu, în majoritate membrii defunctului partid prezidenţial PDL. De genul Adriean Videanu, Radu Berceau, Elena Udrea, Ioan Oltean şi al altora ca ei.
Bag mâna-n foc că Madam Laura Codruţa Kovesi va fi păstrată şefă la DNA. Doar au lăudat-o preşedintele ales Klaus Iohannis şi chiar Departamentul de stat al SUA. Ceea ce, pe cale de consecinţă, pricepem că însărcinatul cu afaceri ad-interim al Ambasadei SUA la Bucureşti şi cu noul locatar al Palatului din Dealul Cotrocenilor vor şti mai bine cine va trebui să meargă la puşcării.
În orice caz, cum bănuiţi, dreapta românească va fi ocolită de DNA. Deci şi Elena Udrea şi Traian Băsescu. Că doar Mircea Băsescu fuse făcut scăpat, înainte de finalul mandatelor dezastruoase ale fratelui său. Cât despre viitorul partid prezidenţial – noul PNL, cum îi zice melanjului dintre foştii portocalii şi liberalii vopsiţi în populari europeni – nicio grijă. Pentru aceştia nu mai este loc în puşcăriile României.
Geaba va fi curăţată social-democraţia din ţară, atâta vreme cât restul clasei politice rămâne cu ce-a furat. Şi ajungem la concluzia că nici măcar puşcăria nu mai salvează România!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here