Ca la noi, la nimeni – Plătitorii de taxe vor achita și daunele Protocoalelor?!

363

Trăim vremuri tare tulburi, în care cea mai mare parte a Protocoalelor ilegale dintre SRI și Parchete, dar și cel cu Înalta Curte de Casație și Justiție au fost desecretizate. Nu chiar toate! Cel mai grav este că n-am auzit de abrogarea lor. La fel de grav e că Laura Codruța Kovesi e ținută-n brațe de fostul primar al Sibiului, ajuns Președinte al României, Herr Klaus Werner Iohannis. N-o revocă de la cârma DNA, așa cum a cerut devastatorul Raport asupra managementului defectuos și abuziv al DNA întocmit de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Mutul de la Palatul Cotroceni ne-a dat de înțeles că o decizie va lua după Sfintele Paști. Ceea ce se poate pricepe că Duduca Luluța, sibiancă și ea, va sta cel puțin până la Crăciun. Sau până când o să-i de voie s-o schimbe stăpânii ei de peste Atlantic(Sebastian Ghiță zicea ceva de CIA!). Care stăpâni s-ar putea să fie și stăpânii lui!
*
Cazurile cu victimele DNA și ale urmărilor nefaste datorate Protocoalelor cu SRI ale Ministerului Public, pe vremea când Procuror General era Laura Codruța Kovesi, actuala șefă a DNA, sunt multe și judecate strâmb. Pentru că probele strânse la dosare aveau la origine însăilările ofițerilor SRI, pe care procurorii DNA le foloseau ca probe, iar avocații inculpaților nici măcar nu aveau voie să le vadă ca să-și pregătească apărarea! Iar Protocoalele SRI cu DNA și ÎCCJ prevedeau ca procurorii să raporteze, în maximum 60 de zile condamnările. Așa a pățit-o, pe nedrept, gălățeanca Mariana Rarinca, victimă a cuplului abuziv Livia Stanciu, pe atunci președinte al ÎCCJ, și Laurei Codruța Kovesi. Închisă, o vreme, Mariana Rarinca nu avea cum să se apere, ca un om de rând. N-a scăpat de pârnaie nici Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care-a avut nevoie de un expert român din Statele Unite ale Americii, care-a dovedit că înregistrările efectuate de SRI și folosite de DNA, în baza Protocolului, erau trucate! A scăpat cu greu fiind reales primar chiar dacă era după gratii. Bănuiesc că s-a adresat la CEDO, cum este normal. Dan Radu Rușanu, fost lider PNL, a făcut 7(șapte!) luni de pușcărie și apoi achitat pentru că ”fapta nu există”. A dat statul în judecată și a cerut daune de 6,5 milioane de lei. DNA falsificase probe doar pentru că inamicul poporului român și creatorul statului mafiot Traian Băsescu(Braunovici la născare!) afirmase public: “ASF este o cloacă ce trebuie curățată!” În realitate, Autoritatea de Supraveghere Financiară își făcuse datoria în cazul lui Dan Adamescu, patronul ASTRA și al României libere. De altfel, despre falsele acuze ce i s-au adus, Dan Radu Rușanu a spus: “Eu cred că are legătură mai mult cu ASTRA decât cu ordonanța, pentru că ați văzut și dumneavoastră declarația domnului preș. Băsescu în care spune că pentru acțiunea nejustificată de la ASTRA va trebui să răspundă conducerea incompetentă a ASF-ului. Vom vedea peste două, trei, patru săptămâni, dacă acțiunea incompetenților de la ASF a fost nejustificată sau domnul președinte Băsescu a aconshid că acțiunea e nejustificată, ca să-l apere pe prietenul lui Dan Adamescu.” Purtat prin justiție, cu cătușele de la DNA, din anul 2014 s-a tot judecat. În final, Dan Radu Rușanu a fost achitat de Curtea de Apel București, pe 8 martie 2016, în baza art. 16, alin. 1, litera a, CPP pe motiv că “fapta nu există”, respectiv art. 16, alin. 1, litera b a CPP pentru că “fapta nu este prevăzută de legea penală și nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.” Sentința a rămas definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție.
La fel a pățit și primarul Mircea Gutău, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, deși fusese achitat de Tribunalul Alba Iulia și Curtea de Apel Constanța, ambele pentru că fapta nu există. Pentru ca, apoi, Înalta Curte de Casație și Justiție, pe 27 ianuarie 2010, să-l condamne la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Normal, primarul Mircea Gutău a câștigat la CEDO. Cum spuneam cazurile de abuzuri ale DNA și ÎCCJ sunt numeroase. După abrogarea Protocoalelor ele se vor descoperi. Oamenii condamnați pe baza unor probe false, în vremea când SRI-ul lui Florian Coldea conducea Țara, se vor adresa la CEDO și cetățenii români vor fi buni de plată. Asta se-ntâmplă într-o societate rău cârmuită pentru că nu există încă o Lege a răspunderii magistraților!
ION PREDOȘANU
P.S. Ca să se bage-n seamă, marți, încă preș. Iohannis le-a chemat la Palatul Cotroceni pe primul ministru Viorica Dăncilă și pe ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, să facă observații în legătură cu Legea salarizării bugetarilor. Adică, vezi Doamne, îl interesează soarta cetățenilor României. Nu doar a românilor lui! Teatru ieftin, bun de jucat la Sibiu. A uitat, oare, cine a promulgat legea înainte de o partidă de schi pe Muntele Șureanu? Și dacă tot îi plac proverbele și zicalele românești îi reamintim că “Peștele de la cap se-mpute!”(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here