Ca la noi, la nimeni – Pinocchio Orban refuză creșterea pensiilor și alocațiilor pentru copii!

509
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Mincinosul tipic //Mincinosul, în impas/ Se cunoaște după nas:/ Dacă-i luat la purtare,/ E-un Pinocchio foarte mare.//.”
Epigramă de Anastase Popescu
Din Adevărul și minciuna(2011)

Încă de duminică seară, guralivul Pinocchio din fruntea Guvernului LuCOVID, individul numit Orban Ludovic(secui și deci cu numele scris în limba maghiară, cu un tată secui și fost Șef al Securității comuniste a județului Brașov, n.m. I.P.) a luat-o pe miriște.
El a declarat la o televiziune ce s-a înfruptat serios din cei 200 de milioane de lei acordați mass-media obedientă, ca plată a publicității ce-o face Guvernului LuCOVID, că majorarea pensiilor era greu de suportat chiar și într-o situație economică favorabilă, dar că, acum, când România este într-o criză, creșterea pensiilor cu 40% nu poate fi susținută financiar. Uită, bineînțeles, că Legea pensiilor, adoptată de PSD și cunoscută ca Legea Lia Olguța Vasilescu, fusese cuprinsă în Bugetul de stat pe anul 2020, adoptat prin asumarea răspunderii de incompetentul Guvern Orban. O creștere a pensiilor cerută, în repetate rânduri de președintele Klaus Werner Iohannis! Asupra căreia tripleta Orban-Cîțu-Alexandru nu se pronunțaseră clar până duminică, prin delirul lui Pinocchio Orban!
Prin scăfârlia prim-ministrului Orban Ludovic a mai trecut o idee trăsnită, pe care-a expus-o luni. Orban însuși vrea ca Guvernul LuCOVID să atace la CCR dublarea alocațiilor copiilor. Practic, Guvernul PNL-Orban a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională a României proiectul de lege care respinge amânarea dublării alocațiilor de stat pentru copii.
„Decizia pe care am luat-o a fost să atacăm la Curtea Constituțională pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanțare, cum sunt multe proiecte care au fost adoptate fără un punct de vedere al Guvernului și fără o încercare de colaborare, am câștigat la CCR câteva sesizări pentru că ele(legile, n.m. I.P.) nu au prevăzute surse de finanțare și nu au posibilitatea efectivă de punere în practică”, a declarat Orban Ludovic. El a precizat că Guvernul LuCOVID va ataca la CCR acest proiect de lege.
„În baza raportului semestrial privind starea economiei, vom stabili cu cât vom putea stabili (repetiția cuvintelor la agramați este decisivă!, n.m. I.P.) cu cât cresc alocațiile. Ne dorim creșterea. Vom stabili un grafic de creștere progresivă, astfel încât, să reușim creșterea cum a fost votată în Parlament, dar nu din primul moment”, a mai spus Orban Pinocchio!
La începutul lunii iunie, Camera Deputaților a respins ordonanța de urgență a Guvernuluii care amâna până la 1 august dublarea alocațiilor pentru copii de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi „pentru”, trei „împotrivă” și 98 de abțineri. Președintele Klaus Werner Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, Legea ce prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii, sumă care a ajuns la 300 de lei, respectiv 600 de lei penbtru copiii cu handicap(transmite Mediafax).
ION PREDOȘANU
P.S. Dictatorul Orban Ludovic, chipurile, în numele PNL, prin grupurile parlamentare ale acestui pretins partid liberal a cerut, luni, în Parlament o cerere de revocare din funcție a Avocatului României, Renate Weber. Ce rușine! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here