Ca la noi, la nimeni – Pierdut Gabi Oprea şi UNPR. Îi declarăm nuli şi neaveniţi!

289

Soarta partiduleţului de strânsură UNPR, care n-a trecut niciodată singur prin furcile caudine ale votului electoratului, pare doar aparent că interesează lumea politică de la noi. Cu excepţia Noului PNL, care nu-şi dă seama că se va frige prin propunerea de fuziune făcută de cuplul de comici vestiţi Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. A mai fost acuzat de implicare şi preşedintele Klaus Werner Iohannis, dar Administraţia Prezidenţială s-a grăbit să risipească posibila iniţiativă a acestuia. N-a făcut-o direct însuşi Iohannis, ştiind că acela care se scuză se acuză.
Oricum, PSD anunţase că nu mai ia UNPR în remorcă din pricină că preşedintele Valeriu Steriu ceruse prea multe locuri de senatori şi deputaţi la alegerile din toamnă. Traseişti de meserie, UNPR-iştii migraseră în număr mare spre PSD, mai ales la Senat, vreo şapte la număr, dar şi niscaiva deputaţi. Tristă şi amuzantă ni se pare declaraţia unei deputate UNPR ajunsă în PSD: „Şi-aşa, în ultimii opt ani tot cu PSD am votat!”
Iar migraţia spre PSD a foştilor soldaţi ai generalului de mucava cu patru stele – Gabriel Oprea – va continua şi la nivel local. În teritoriu, consilierii UNPR au făcut majorităţi cu PSD atât la nivel de comune, Peştişanii fiind un exemplu, dar şi la capitale de judeţe ori Consilii Judeţene. Revenind la trădătorul Gabriel Oprea, el plecase din PSD cu oaste de scursură la care s-au adăugat şi din alte partide spre a întări o alianţă care-a susţinut Guvernul Preş Băsescu-Boc. Mai apoi, după căderea Cabinetului MeReU, de 78 de zile, şi-a negociat cu PSD funcţia de vicepremier şi Ministru al Afacerilor Interne.
A prins momentul favorabil lui, când cu accidentul la baschet şi operaţia în Turcia a primului ministru Victor Ponta şi s-a aburcat la Palatul Victoria ca prim ministru interimar. Le-a mărit simbriile marilor demnitari, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, şi am fi intrat într-o cumplită şi nedorită dictatură dacă nu revenea Ponta. Megalomania, abuzurile, luxul şi altele alea de acest fel l-au făcut cel mai detestat om politic al acelor vremi. După tragedia de la Club Colectiv, Guvernul Ponta a căzut cam aiurea şi total nedemocratic, mai ales că Gabriel Oprea şi Cristian Popescu Piedone n-au vrut să-şi dea demisia. Una de onoare măcar.
Şi astfel, omul ce avea pe buze „interesul naţional”, cu care masca absenţa oricărei ideologii a UNPR-ului de carton şi oportunismul, numitul Gabriel Oprea a trecut fără să-i pese şi peste moartea poliţistului Bogdan Gigină, pentru care nici acum n-a fost tras la răspundere! Şi totuşi, generalul de brigadă făcut la apelul de seară, odată cu secretarul general al partidului cazarmă – proaspătul întemniţat Neculai Onţanu, şi-a văzut de treabă.
Abia acum ne anunţă că se retrage din politică. Destul de târziu, dar fostul om de încredere al preşedinţilor Băsescu&Iohannis lasă impresia că-i hotărât: Pagubă-n ciuperci! Deşi nu renunţă la statutul de parlamentar până la sfârşitul mandatului.
Că Liviu Dragnea, preşedintele PSD, se spală pe mâini de sulfurosul UNPR, atâta cât mai e şi bănuim că nu va mai fi, nu-i rău deloc.
Ne surprind autopropunerea sa ca viitor prim ministru al României dacă PSD va câştiga alegerile, dar şi declaraţia pripită că-l consideră pe Gabriel Oprea „un om de onoare”. O onoare pe care n-a avut-o niciodată!
ION PREDOŞANU

1 COMENTARIU

  1. Acum , brusc , cand Oprea a batut palma cu PNL e nemernic dar ani de zile in care a asigurat majoritatea pesedistilor lui Ponta era ,,,,,fata mare .Ha, ha , ha .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here