Ca la noi, la nimeni – Ocolirea Parlamentului! (Abuz în serviciu la Orban!)

518
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Greșelile nu se iartă, ci se repară.” – Nicolae Iorga

La prelungirea stării de alertă, planul „B” al Guvernului, un plan mârșav bazat pe abuzul în serviciu al prim-ministrului Orban Ludovic, este ocolirea Parlamentului. De ce? Ca să nu se depună Moțiune de cenzură împotriva Guvernului LuCOVID! Aș aprecia că o mocăială a PSD, mai ales a președintelui interimar Marcel Ciolacu, poartă vina investirii pentru a doua oară a incompetentului Guvern PNL-ORBan, unul pe care tot PSD îl destituise printr-o Moțiune de cenzură.
GREȘEALA LUI CIOLACU! Și dacă tot avea de gând să-l mai demită o dată. Tot prin Moțiune de cenzură, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu trebuia să anunțe că social-democrații vor modifica Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de urgență înainte de a o primi la Camera Deputaților. Vorbind și despre înlocuirea stării de alertă cu o stare de relaxare, de numai 15 zile, i-a băgat frica în oase prim-ministrului Orban Ludovic, cel Rău, care-i ahtiat după putere și l-a făcut pe individul numit Orban să aleagă un plan „B”, de ocolirea Parlamentului. Evident, prin abuz de putere!
Practic, suntem în fața unei evoluții fără precedent în criza sanitară și economică generată de epidemia de Coronavirus. Guvernul Orban nu a solicitat, așa cum prevede legea nr. 55/2020, încuviințarea Parlamentului cu privire la prelungirea stării de alertă, forul legislativ fiind doar informat că această măsură a fost decisă unilateral de către Executiv. Surse politice declară că decizia a fost luată după ce PSD a anunțat că nu va vota decât prelungirea cu 15 zile, și nu cu 30 de zile, așa cum voia Guvernul Orban. Iar ALDE și Pro România anunțaseră că nu vor vota prelungirea stării de alertă.
Aceleași surse spun că, pe ultima sută de metri, a fost aleasă această variantă de ocolire nedemocratică a Parlamentului, după ce, anterior, pe masa guvernanților s-ar fi aflat planul instituirii, prin decret prezidențial a stării de urgență.
Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, îl acuză pe prim-ministrul Orban Ludovic de abuz de putere, putându-i face și dosar penal pentru abuz în serviciu, și anunță că în prima zi, după expirarea stării de alertă, va fi depusă o Moțiune de cenzură!
Comisiile reunite ale celor două camere ar fi trebuit, miercuri dimineață, să se întrunească pentru a examina Hotărârea Guvernului prin care Executivul dorea să fie prelungită starea de alertă cu 30 de zile, precum și măsurile aplicabile pentru această perioadă, după care Plenul reunit al Parlamentului ar fi trebuit să supună la vot, cu eventuale modificări – redeschiderea teatrelor și a restaurantelor – acest act normativ.
Lucrurile s-au blocat, însă, după ce, marți seară, Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial, iar miercuri dimineață, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a luat act, oficial, de maniera în care Guvernul Orban ocolește Parlamentul.
Ar mai fi multe de spus. Cert este că, Guvernul LuCOVID n-a respectat Legea nr. 55/2020, în special art. 1, alineatul 4. Mai rămâne să se afle decizia Curții Constituționale a României, care va lua în dezbatere ilegalitatea Legii stării de urgență și, abia atunci, se va scăpa poporul de deciziile aberante, bazate pe minciună și incompetență crasă ale Guvernului PNL-Orban!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here