Ca la noi, la nimeni – Oarba (In)Justiţie băsistă

283

A trebuit ca lumea românească să se confrunte cu războiul între două clanuri. Unul al familiei preşedintelui surogat – un fel de Guvernator al Coloniei încă numită România – şi altul al unuia poreclit drept Mondial. Să nu-mi spuneţi că omniscientul Băsescu n-avea habar de afacerile frăţine-su, Mircea. Pe care l-a apărat şi-l apără prin protecţie şi tăcere.
După afaceri şi comportament, nu-i nicio deosebire între Mondial şi Mircea. Amândoi fiind interlopi. Iar apropierea de Mondial a făcut-o fratele Cel Mare, atunci când prima Doamnă a ţării primnise drept cadou o salbă de aur şi un costum neaoş rrom. Abia apoi a intrat în scenă Mircea, cumătrul de botez al nepoatei Mondialului. Vâzând el că-i un os de ros, mai puţin pericolos decât afacerile posibile şi plauzibile cu armament din Românica prin portul Constanţa. Port ce-i controlat încă de Primul Clan al ţării.
Ştim prea bine câte necurate face (In)Justiţia pe meleagurile gorjene sau oltene, aşa că ce ne mai mirăm de aia de la Bucureşti. Unde Traian Băsescu se face că tace şi nu se-amestecă în judecarea lui Mirciulică. Să i-o spună lui Mutu. Că doar nu Mutu care-a înţărcat iapa i-a numit prin Decret pe procurorii şi judecătorii – cu miile pe an sau pe mandat – drept inamovibili. De aceea statul român plăteşte milioane de euro ca daune pentru procesele pierdute în ţară de cei fără pile. Nu avem cum să-l credem pe Ăl mai Tare din Parcarea de la Cotroceni că nu ştia de interceptările şi filmările dintre Mircea şi reprezentanţii celuilalt Clan. Unul Mondial, deşi craiovean şi aducător de voturi în campania prezidenţială pentru al doilea mandat de preşedinte al României. Dar şi Bercea Cel Mondial, ca şi fostul primar PDL al Craiovei, Antonie Solomon, au avut şi mai au parte de aceeaşi (In)Justiţie băsistă. Şi de întunericul de după gratii.
Aruncarea vorbelor fade, cum că nu-i reproşează lui Mirciulică decât anturajul – în care de fapt El l-a băgat -, seamănă cu o tăcere vinovată. Totuşi, să nu ne îmbătăm cu apă rece şi să visăm că Europa, cancelariile occidentale sau Ambasada SUA la Bucureşti vor aprecia pretinsa faptă a lui Traian Băsescu. Aceea că nu-l ajută pe frate-su. Ba bine că nu. Altfel, nu se ajungea aici. Pentru societatea românească priponirea şi măcar temporară a lui Mircea şi a colaboratorului său –interlopul Marian Căpăţână – nu-i vreun câştig. Orice om cu scaun la cap ştie cine-i în spatele (In)Justiţiei!
Purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale bate câmpii când susţine că demisia lui Traian Băsescu l-ar aduce mai rapid la Palatul Cotroceni pe primul ministru Victor Ponta. Când, conform cutumelor, al doilea om în stat – Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu – ar fi cel îndrituit să-i ocupe locul Băsescului. Evident, dacă individul şi-ar da demisia. Ceea ce, oricum, nu va face! Pe pariu?
 ION PREDOŞANU
P.S. Decamdată, cei doi reţinuţi ca mânjiţi cu bani de către cei din Clanul Bercea Mondial au fost pitulaţi pentru 30 de zise. Se vor adăuga alte şi alte fapte penale. Clanul Băsescu se clatină! Vom reveni (Ion Predoşanu)

1 COMENTARIU

  1. Las’ ca dupa decembrie 2014 nu o sa mai fie presedinte Basescu . Atunci pe cine o sa mai dati vina pentru toate relele pamantului si toate nerealizarile guvernelor Ponta ? Pe viitorul presedinte Ponta cumva ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here