Ca la noi, la nimeni – Nimic de (la) Cotroceni, totuși despre Cotroceni

412

Pe când gândeam că s-a mai potolit inflația de candidați pentru funcția de președinte al României, curios, au mai apărut câte un iepuraș sau chiar doi.
Oricât l-am simpatiza pe actorul Mircea Diaconu, plin de talent pe scenele teatrelor noastre și în filme ba chiar și ca prozator, el nu are un discurs pe măsura fișei postului de președinte al României.
N-a rupt gura târgului nici ca politician liberal, dat afară din Noul PNL(de fapt, vechiul PDL trecut la PPE!) de un neica-nimeni ca Orban Ludovic, de scris s-a lăsat după ce a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România și a avut un mandat extrem de onorabil ca europarlamentar independent.
O independență pe care nu izbutește să și-o conserve, cu toate eforturile, din cauză că este susținut de două partidulețe – ALDE și Pro România – vinovate în egală măsură de ruperea coaliției PSD-ALDE și încercarea de a târî țara într-un veritabil haos.
Și dacă o mai fi adevărată și varianta vehiculată de (ne)imaculatul Cosmin Gușă, un om extrem de apropiat al fostului director al SRI Virgil (Asztalos) Măgureanu, atunci nu-i a bună chiar deloc.
L-am urmărit pe marele actor Mircea Diaconu la emisiunea Punctul de întâlnire, realizată de analistul politico-militar Radu Tudor la Antena 3 și fiind întrebat dacă va candida pentru Cotroceni a răspuns, de fiecare dată, răspicat NU!
Și totuși s-a răzgândit. Cosmin Gușă pretinde că, în săptămâna dinainte, pe undeva prin Croația, s-au întâlnit George Maior, fost Director al SRI, cu generalul SRI în rezervă Florian Coldea, fost prim adjunct al lui George Maior, Nașul de cununie al lui Victor Ponta, și ar fi pus la cale candidatura „independentului” Mircea Diaconu la prezidențiale.
Cu intenția vădit de a lua din voturile Vioricăi Dăncilă, candidată la alegerile prezidențiale din partea PSD. Iar voturile stângii s-ar împărți în trei, fiindcă mai candidează și deputatul PSD Liviu Pleșoianu.
Colac peste pupăză, miercuri a mai apărut încă un candidat surpriză. Anonimul Cătălin Ioan Berenghi, din partea Partidului DAC.
Supărat că are nevoie să strângă 200.000 de semnături. Cine este Cătălin Ioan Berenghi? Garantez că nu știți.
Sigur că nici actualul președinte al României nu are vreo școală politică de președinți.
A fost și el, totuși, inspector general școlar la Sibiu, președinte controversat al Forumului Democrat German, ce se revendică din Grupul Etnic German, considerat de lumea liberă ca fiind de sorginte dubioasă în vremea celui de-Al Doilea Război Mondial. Iohannis a fost și primar al Sibiului. Și tot n-a respectat Constituția și fișa postului!
Noul candidat Cătălin Ioan Berengui a fost luptător în Legiunea Străină și a plimbat mai mulți porci pe Bulevardul Expoziției, unde urma să se ridice Mega-Moscheea și a îngropat alți doi acolo. De asemenea, a ridicat o Cruce ortodoxă adusă din Moldova și a sfințit-o creștinește.
Nu vi se pare rușinos de puțin pentru un posibil candidat la alegerile prezidențiale.
Păi doamna Viorica Dăncilă este parfum. Demnă, iubitoare de Țară și un Om ce luptă pentru binele semenilor săi.
ION PREDOȘANU
P.S. Aceste considerații le-am scris cu mult înainte de ora 18,00, când „Cucul de la Cotroceni” ieșea să cânte scrâșnind din dinți.(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here