Ca la noi, la nimeni / Ministrul Justiţiei a primit sfaturi de la Hans Klemm!

213

Primul care i-a sărit în ajutor contestatei şi controversatei Luluţa, pentru amici şi pentru sibieni, atunci când a pus-o la zid Curtea Constituţională a României fu chiar acel fost primar de Sibiu. Klaus Werner Iohannis, pre numele lui, preşedintele temporar al României, care s-a antepronunţat în legătură cu ilegalităţile Laurei Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA, şi Augustin Lazăr, procuror general prin afirmaţia: “Nu văd cine să le ceară demisia, eu sunt foarte mulţumit de ei!”
Păi, nu-i aşa, cum să nu fie mulţumit de ei, când la anchetarea Guvernului Grindeanu pentru Ordonanţa nr. 13/2017, acţionaseră tocmai la ordinele sale!
Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, s-a dus luni la sediul Ministerului Justiţiei –chemată sau nu, e greu de spus! –pentru discuţia anunţată cu ministrul Tudorel Toader. Un excelent profesionist şi un fricos de zile mari. Duduca Luluţa a intrat în sediul instituţiei în jurul orei 17.00, dar n-a dorit să facă declaraţii la intrare, deşi era asaltată de jurnalişti.
De remarcat, de parcă ar fi fost un aranjament, Laura Codruţa Kovesi a ajuns la sediul Ministerului Justiţiei la scurt timp după ce ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, abia plecase. Evident, de la Ministerul Justiţiei, unde stătuse de vorbă aproximativ o oră cu ministrul Tudorel Toader şi, mai mult ca sigur, îi pusese o pilă șefei DNA!
Tot o oră a durat şi întâlnirea dintre ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi Laura Codruţa Kovesi, șefa de neînlocuit a DNA. La ieşire, întrebată de jurnalişti dacă demisionează, Şefa DNA a răspuns că „Nu!”, afirmând, totodată, că nici nu i s-a cerut acest lucru. Chestionată în legătură cu conţinutul discuţiilor, Kovesi a declarat că nu doreşte să detalieze acest lucru, afirmând că discuţiile au vizat activitatea DNA.
Textual, infatuata Laura Codruţa Kovesi, cea susţinută în fărădelegile DNA şi ale ei de preşedintele Klaus Werner Iohannis şi de Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a spus la sediul Ministerului Justiţiei: „Nu mi-a cerut demisia, nu intenţionez să-mi dau demisia, DNA şi-a făcut treaba(chit că CCR a acuzat-o dur, de abuz de drept şi încălcarea Constituţiei, (n.m I.P.). A fost o discuţie despre care nu doresc să dau foarte multe detalii, veţi afla după ce se termină această etapă.”
Întrebată dacă a acţionat corect în ceea ce priveşte instrumentarea Dosarului privind OUG nr. 13/2017, Kovesi a răspuns cu mult tupeu: „Întotdeauna am acţionat corect.” Cu toate că Decizia şi mai ales Motivarea Deciziei CCR o atacă extrem de dur şi o contrazic flagrant!
Luni, ministrul Justiţiei a anunţat că va prezenta azi, 29 martie, concluziile evaluării activităţii procurorului general, Augustin Lazăr, şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Tot atunci, Tudorel Toader a mai spus că evaluările activităţilor Ministerului Public şi a DNA au fost făcute în termenul stabilit, de 14 zile, care s-a împlinit duminică seara, pe 26 martie, dar bănuim că nu avea OK-iul Ambasadorului Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm! El şi-a permis să ne avertizeze că va proroga termenul de două zile, care două zile sunt de fapt trei!!! Curios, el afirmase că analizele fuseseră gata pe 26 martie!
Uns cu toate alifiile, Tudorel Toader ne-a dezamăgit total şi a găsit alibiul că a fost şi pe la Bruxelles, iar luni l-a chemat la el pe Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, ca să-i dea ordine!
Ion Predoșanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here