Ca la noi, la nimeni – Mimarea adevărului şi a democraţiei!

205

Pe vremea aceasta caniculară, cineva spunea că Politica este mai periculoasă decât arşiţa. Şi arşiţa face ravagii în agricultură, în dispariţia prematură a zeci de mii de oameni, dar politica ne afectează prezentul şi mai ales viitorul ţării. În fond, creşterea deficitului bugetar peste 3%, cu care ne ameninţă Cioloş, nu va fi din pricina taxelor veteranilor de război. Altele sunt dedesubturile. Adică adevărurile ascunse.
Las la o parte că Parchetul general şi îndeosebi DNA-ul îşi selectează clienţii cu deosebire dintre adversarii Puterii: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE şi al Senatului, e vânat în două dosare probabil cusute cu aţă albă, iar Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei şi vicepreşedinte al PSD, are de furcă din pricina unor denunţători. Cum se vede treaba, preşedintele Klaus Iohannis şi PNL ţin cu tot dinadinsul să aibă din iarnă tot un guvern de dreapta. Fără Cătălin Predoiu ca prim-ministru, acesta fiind scos din cărţi de pierderea alegerilor locale la Primăria generală a Bucureştilor.
Zilele trecute s-au luat la harţă Liviu Dragnea, preşedintele PSD, cu primul ministru paraşutat de la Bruxelles – Dacian Julien Cioloş. Motivul discordiei? O ordonanţă a Guvernului Cioloş prin care veteranii de război nu mai sunt scutiţi de anumite taxe. Cioloş pretinde că de vină ar fi Codul Fiscal introdus de Guvernul Ponta. Ale cărui Norme de aplicare le-a rânduit Cabinetul Cioloş, başca faptul că, pe ici pe acolo, Codul Fiscal al USL a mai fost schimbat printr-o ordonanţă de urgenţă cioloşistă.
Nu e prima dată când liderul social-democrat Liviu Dragnea se dă cocoş, din când în când, şi ameninţă cu introducerea unei Moţiuni de cenzură. Pe care, zicea el vineri, o va decide astăzi la o întâlnire cu co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Liviu Dragnea ne anunţa ritos: „Luăm în calcul serios moţiunea de cenzură, pentru ceea ce a făcut acum, dincolo de dispreţ, arată că nu au nici un fel de respect faţă de lege. Este şi o lipsă de informare crasă.”
Unde-l credem pe cuvânt este că PSD va prezenta până la sfârşitul lunii august o primă formă a Programului de guvernare. „La Programul de guvernare se lucrează, va fi un document plin de substanţă, aplicabil, care nu va conţine nici un fel de poveste, cu lucruri pe care le putem finanţa şi se vor finaliza în mandate de 4 ani.”
Cum s-ar zice, astăzi este ziua deciziei pe care o vor lua Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Până la proba contrarie, versaţii politicieni amintiţi ne-au mai oferit mostre de mimarea democraţiei. Guralivul Dragnea s-a mai răzgândit. Aşa că n-ar fi prima dată dacă şi astăzi s-ar întâmpla acelaşi lucru. În schimb, ALDE a fost totdeauna în opoziţie, încă de la instaurarea pe căi total nedemocratice a Guvernului Cioloş.
ION PREDOŞANU

P.S. Au apărut, în ultima vreme, tot felul de mărturii despre o moarte suspectă a omului de afaceri ploieştean Ion Popa, pe 4 ianuarie 2012, la o vânătoare. La care-a participat şi generalul cu patru stele Lucian Pahonţu, şeful SPP, decorat de preşedintele Traian Băsescu prin anul 2013. Tragicul eveniment a avut loc în pădurea Turbatu, din Drăgăneşti, judeţul Prahova. Ca şi în politică, şi aici avem de-a face cu adevăruri ascunse patru ani şi şapte luni!!! (Ion Predoşanu)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here