Ca la noi, la nimeni – Măsuri amestecate, complet nerumegate!

579
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Eterna gâlceavă a guvernării, protestele interminabile, cabaretul parlamentar și circul mediatic. Iată icoana democrației noastre.”
Valeriu Butulescu
Din Vorbe în vânt(2018)

Aproape că nu este o zi lăsată de la Dumnezeu, fără ca în România să nu se producă măcar un scandal. Mai mic ori mai mare. Și, uite-așa, să nu ne mai mirăm că draga noastră țară e în prăpastie, ori nu mai are mult până devine incontrolabilă.
Florin Cîțu lasă impresia că este revoltat de angajările pe pile de la „Apele Române”, el însuși fiind acuzat de aceleași practici la Ministerul Finanțelor Publice. Iar, în aceste condiții, DNA, Poliția și Corpul de Control al prim-ministrului derulează, încă de miercuri, anchete cu privire la situația dezvăluită de jurnaliștii de la „Recorder”, legată de felul în care o tânără ospătăriță, susținută politic de PNL Iași, a fost angajată fără concurs la „Apele Române”.
Iar „genialul” prim-ministru, Florin Cîțu, după cum s-a autonumit, a scris pe contul său de Facebook că nu tolerează astfel de practici. Chiar dacă, în urmă cu exact un an, însuși Florin Vasilică Cîțu(nu-i chiar o cacofonie clasică, ori dacă este atunci poate fi interpretată ca intenționată! n.m. I.P.), în calitate de ministru al Finanțelor, era devoalat de Corpul de Control al prim-ministrului de atunci, Orban cel Ludovic, despre modul în care a impus numirea propriului său consilier în conducerea Eximbank.
Asta în ciuda faptului că atât specialiștii din Ministerul Finanțelor Publice, cât și cei din BNR au explicat că persoana în cauză nu îndeplinea criteriile necesare și obligatorii. Vorbim aici de omul lui Cîțu, atât de la Senat, cât și de la MFP, Florin Victor Dumitriu, pe care același imaculat Cîțu l-a numit Consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului, nu mai devreme de 1 februarie 2021, cu numai o zi înainte de a exploda în presă cazul abuzului de la „Apele Române”.
Joi, Claudiu Năsui, ministrul Economiei, fiind întrebat despre situația încă nenăscutului Buget de stat pe anul 2021, s-a exprimat astfel: „Cel mai sănătos este să-ți faci bugetul în anul anterior”. Și mai recunoaște că, în Bugetul 2021, deficitul este o mare problemă: „Asta înseamnă că sărăcim cu toții!”
Dintre miniștrii Guvernului Iohannis-Cîțu, nu numai Raluca Turcan, șefa de la Muncă și Protecție Socială, mai face și greșeli. Căci greșelile, în ultimele două guvernări, au fost și sunt la ordinea zilei. Se pare că ea ar vrea să crească pensiile, dar Cîțu se opune. În plus, pe Raluca Turcan, fostă bursieră la Moscova, a mai luat-o gura pe dinainte și s-a exprimat că vor crește alocațiile de stat pentru copii cu 20%, ba mai mult, cică s-ar fi și plătit de la 1 februarie 2021. Eu însumi, am făcut greșeala s-o cred. Mea culpa!
Că România se află în prăpastie, ori pe buza prăpastiei nu mai e o noutate. Cifrele reci ale imensului deficit creat de fostul ministru de Finanțe, Florin Cîțu, ne dau fiori. Nici situația Uniunii Europene, a cărei economie intră în recesiune, nu e în măsură să ne liniștească. Așa că, revenirea în V, a economiei românești anunțată de „genialul” Florin Cîțu este un basm de adormit copiii! Copiii ce vor merge la școală începând de luni, fără ca școlile să fie pregătite. Și nici profesorii nu s-au vaccinat întrucât nu s-au putut programa sau nu există vaccin.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here