Ca la noi, la nimeni – Majorările legale, tăiate de Guvern!

570
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Mi se pare că supunerea față de guvern seamănă cu supunerea față de o bandă de tâlhari. Guvernul e o adunătură imorală.” – Lev Tolstoi

Blestemată țară pare a fi cea numită încă România. De când a ajuns la Palatul Cotroceni un fost profesor de fizică la Agnita, care n-a izbutit nici măcar să-și ia definitivatul, mă refer la președintele Klaus Werner Iohannis, toate ne merg de-a-ndoaselea.
Prin intervenția sa directă, prin trădări – ALDE, Pro România și UDMR -, plus intervențiile ascunse ale instituțiilor de forță ale statului, de-și zic servicii secrete, Guvernul Partidului Social Democrat – adică Guvernul Dăncilă – a fost demis. A urmat un GuWernerul Meu, mai precis Guvernul Iohannis-Orban, doi neromâni sadea, și de mai an un al doilea GuWernerul Meu, clocit în jurul PNL, asociat cu USR-PLUS și UDMR. Iar treburile merg din rău în mai rău. Pe vremea când Orban cel Rău și cel Ludovic era în fruntea bucatelor, gândeam că e cel mai prost guvern post-decembrist. Și că mai rău nu se poate. Iată că ne-am înșelat. GuWernerul Meu II, sau Guvernul Iohannis-Cîțu nu e mai rău. Ci mult mai rău și cu mult mai prost. Din moment ce miniștri USR-PLUS, în marea lor majoritate, se califică la locul de muncă. Și nepricepuți fiind, reziștii aruncă în haos, ba chiar în prăpastie biata Românie!
Buget pe anul 2021 încă nu avem, iar Klaus Werner Iohannis își râde-n barbă de ce au votat românii. Cabinetul Cîțu are puteri depline, majoritate fragilă în Parlament, dar majoritate, iar opoziția și dacă ar vrea să-i dea jos nu poate. Pare legată de mâini(mâinile cu care votează!) și de picioare!
Se guvernează prin ordonanțe de urgență, una mai proastă decât cealaltă. Toate majorările legale neacordate anul trecut, decât pensiile au crescut de la 1 septembrie 2020, cu numai 14%, față de 40% cât era legal. În 2021, salariile bugetarilor au fost înghețate, pensiile la fel – neaplicându-se nici măcar minima creștere cu rata inflației -, alocațiile de stat pentru copii nu s-au dublat și rămând, la fel, tot înghețate. Cum spuneam și în titlu, majorările legale sunt tăiate de Guvern! Adică, salarii, pensii, alocații și ajutoare sociale se taie într-o veselie isterică Made in Florin Vasile Cîțu! Care Cîțu, bezmetic ca mai totdeauna, a atacat, joi, în termeni duri, Consiliul Economic și Social(CES), după avizul negativ pe proiectul Bugetului pe anul 2021: „Este nevoie de reformă. Din temelii”, zice Cîțulache. Toți analfabeții funcționali ajunși în funcții de demnitate publică vorbesc de reformă când nu au argumente!
Ba același tembelizat de neoliberal – Florin Vasile Cîțu – pretinde că membrii CES sunt un Consiliu politic. Numai că aceștia sunt profesioniști și nu au luat nota(media) 4(patru!!!) la cele două examene de treaptă de liceu la Râmnicu Vâlcea, pe care examene el le-a picat cu brio! La fel cu n-a izbutit să intre la ASE, deși a dat examene tot doi ani la rând! Să presupunem că membrii Consiliului Economic și Social ar fi cu oarecari aplecări spre politică. Dar ce te faci când majoritatea analiștilor economici, în frunte cu prof.univ.dr. Mircea Coșea afirmă despre același Buget că-i total anapoda și anacronic?!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here