Ca la noi, la nimeni – Lipsă de reacție politică față de lovitura perversă a revizionismului maghiar!

424

Sigur, veți zice că și tăcerea este un răspuns. Iar imixtiunile politicienilor maghiari de la Budapesta în treburile interne ale României sunt niște perverse lovituri. IREDENTIȘTII ATACĂ! Revizionismul maghiar nu doarme, iar participarea primului ministru al Ungariei, Orban Viktor, a șefului Comisiei de Politică Externă din Parlamentul Ungariei, Nemeth Zsolt, a mai multor membri ai Executivului de la Budapesta și alți parlamentari din țara vecină, la a XXIX-a ediție a Universității de Vară de la Băile Tușnad, începută miercuri, devine îngrijorătoare. Ba chiar gravă!

POZIȚIA MUTULUI. Culmea este că niciun politician român nu a luat vreo poziție fermă sau nu față de intervențiile lui Nemeth Zsolt, președintele Comisiei de Politică Externă din Parlamentul Ungariei, care incită la ură etnică prin declarațiile făcute pe teritoriul României, după cum transmite CNMR.

„Tolerarea excesivă a statului român față de aceste manifestări ale statului maghiar pe teritoriul României trebuie să înceteze și să fie interzise. Dialogul, reconcilierea, parteneriatul nu se realizează prin manifestări oficiale ale statului maghiar pe teritoriul României, de negarea prezentului și atacarea istoriei poporului român. Acest gest denotă doar provocări acceptate prea ușor de către statul român, față de adevăruri istorice prin care s-au stabilit granițe recunoscute la nivel global. Orice altă atitudine pe teritoriul României din partea oficialilor maghiari reprezintă un ATAC nepermis la adresa poporului român”, precizează CNMR într-un comunicat.

ÎN ABSENȚA BĂRBAȚILOR DE STAT! Preș. Klaus Werner Iohannis joacă ping-pong cu toate legile votate în parlamentul României. Și ieri a mai sesizat Curtea Constituțională a României. Așa cum face de obicei, neștiind altceva. Iar Țara și Politica externă nu-l interesează și pace! Și ne mai aburea cu „România lucrului bine făcut”. N-ar fi mai bine să ne lase? În acest caz, nici al doilea om în stat, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu(dacă n-o fi cumva născut Torcsony!?, cum se spune, de o mamă unguroaică rezidentă la Atena) și nici Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu au scos vreo vorbuliță. De parcă s-ar fi înțeles. Trei Doamne, și toți trei.

Ei bine, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României(CNMR), Alexandru Cumpănașu, ca român neaoș ce este a zis: „Declarația lui Nemeth Zsolt evidențiază fără dubii TUPEUL și încercarea de a continua destabilizarea statului român. Minority SafePack reprezintă calul troian pentru dinamitarea Uniunii Europene și renașterea conflictelor care au măcinat Europa. Statul român are obligația să reacționeze și să contracareze aceste declarații.”

Până vor reacționa politicienii, remarcăm perfecta lovitură perversă a revizionismului maghiar dată la noi acasă. Unde Orban Viktor și acoliții săi de la FIDESZ se plimbă ca Vodă prin lobodă. Parlamentarul ungur Nemeth Zsolt a comis declarații incendiare despre Tratatul de la Trianon, încă de miercuri, la lucrările celei de-a XXIX-a ediții a Universității de Vară, Băile Tușnad 2018.

El apreciază că proiectul European trebuie să dea un răspuns corect problemei Trianon, despre care a spus că este o problemă europeană, pentru care trebuie găsită o soluție comună.

Prezent la dezbateri, fostul controversat prim-ministru, fost Director SIE și ex-ministru de Externe al României, Mihai Răzvan Ungureanu, se pare etnic maghiar, a spus, referindu-se la aberațiile lui Nemeth Zsolt, spre lauda lui că: ”Uniunea Europeană nu a fost construită pentru a răzbuna istoria, ci este un proiect care construiește pacea, iar privirile blocate în trecut nu duc la viitor.”
ION PREDOȘANU

P.S. Așa cum statul român nu poate recupera, deocamdată, banii încasați pe chirie de cetățeanul Klaus Werner Iohannis ilegal, pe o casă pierdută defintiv în instanță, la fel și România nu și-a recuperat Moștenirea Emanuel Gojdu de la statul ungar. Căruia îi fusese dată prin Ordonanță de Urgență de către controversatul ministru de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, și de primul ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu, în 2006.(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here