Ca la noi, la nimeni – La cheremul DNA!?

349

Desigur, formula consultărilor preşedintelui României cu partidele parlamentare este extrem de utilă. Cu condiţia ca partidele şi, mai ales, parlamentarii care le compun la vârf – în ditamai umflatul Parlament al României, mai mare decât al Franţei ori al Statelor Unite ale Americii!!! – să se şi ţină de cuvânt. Nu doar să aprobe prin preşedinţii lor şi în realitate să facă la fel ca până acum. Adică, după cum le taie capul şi cum le sunt interesele!
S-au înţeles cu preşedintele Iohannis care să fie agenda de lucru şi care să fie legile prioritare, iar nesimţiţii neamului au pregătit un proiect de lege a pensiilor speciale ale parlamentarilor! Chit că poporeanul amărăştean o duce prost şi nu are cu ce trăi de azi pe mâine, iar în ţară ca şi în spitale se moare cu zile!
Ce deranjează cel mai tare este (in)justiţia creată de Regimul Băsescu. Un ce a ajuns să-l deranjeze chiar pe creatorul ei, actualui cetăţean necercetat penal Traian Băsescu, un general SIE de prin 1992. Cu tatăl real – Braunovici – plecat din România în anul 1971, după ce divorţase de mama fraţilor Traian şi Mircea ca să poată ajunge în Israel. Tatăl adoptiv, maiorul de armată Băsescu, i-a înfiat pe cei doi fii ai lui Braunovici, iar unul dintre ei ne-a nenorocit viaţa şi ţara vreme de zece ani. Ca preşedionte-jucător. Inclusiv împricinatul cetăţean care-a ajuns să nu mai fie cu imunitate realizează abuzurile sistemului său şi ale pretinsei “Justiţii independente”. Abia acum realizează că parteneriatul DNA-SRI-Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este nefiresc.
Partidul DNA a funcţionat cu turaţia la maximum în preajma campaniei electorale prezidenţiale, arestând sau filmându-i pe mulţi dintre liderii PSD – parlamentari sau nu – cu cătuşele la mâini. Avantaj Iohannis! E şi pricina pentru care actualul preşedinte Iohannis, făcându-le jocul marilor puteri străine, s-a pronunţat pentru continuarea arestărilor şi rămânerea generalului Florian Coldea în funcţia de prim-adjunct al SRI!
Au existat Dosare EABS şi Microsoft. Primul fu înmormântat înainte de a se naşte. La Dosarul Microsoft au scăpat basma curată exact creatorii lui ex-tenismenul Dinu Pescariu şi ex-soţul Elenei Udrea, Dorin Cocoş. Gheorghe Ştefan-Pinalti, ex-vicepreşedinte PDL şi Primar al oraşului de sub Pietricica, fu făcut scăpat şi el. E foarte posibil să nu mai existe niciun vinovat. Mă rog, dar DNA a arestat ca de obicei numai români. Deşi firma Microsoft este din SUA şi are o filială implicată în afacere din Germania, niciun american şi niciun german n-a fost măcar chemat de DNA ca martor!
Şi cum să nu-i dăm dreptate prim-ministrului Victor Ponta care a avut, ieri, o discuţie mai particulară cu preşedintele Klaus Iohannis în care a cerut şi o chestiune normală. Dacă există trei puteri în stat: legislativă, executivă şi justiţia de ce să nu se respecte între ele? Preşedintele României şi premierul nu au voie să critice Justiţia niciodată. De ce? Iar Justiţia îi face foarte adesea cu ou şi cu oţet. Despre DNA ce să mai zicem!
 ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here