Ca la noi, la nimeni – Kovesi, protejata lumii!

904

Motto: „Orice prost poate critica, condamna și lamenta, dar e nevoie de caracter și control de sine pentru a fi înțelegător și iertător.” – Dale Carnegie

În vreme ce pe plan intern – Președinte, Noul PNL, USR și mișcarea #rezist – se dau de ceasul morții să desființeze Secția pentru investigarea magistraților, nu prea demult înființată în baza unei legi adoptate de Parlamentul României și promulgate de Preș. Klaus Werner Iohannis, spre a o salva pe ex-procurorul șef al DNA – Laura Codruța Kovesi și pe alți procurori abuzivi ca ea, iată că continuă să apară opinii contrare sprijinirii exagerate Luluței Kovesi din străinătate.
Să fac o lămurire necesară. Au apărut tot felul de aberații din partea sibienilor Klaus Werner Iohannis și Raluca Turcan, cum că membrii Secției pentru investigarea magistraților și conducerea acesteia ar fi numiți politic. Luni, Victor Alistar membru al Consiliului Superior al magistraturii din partea societății civile a spus adevărul. Atât membrii, cât și conducerea Secției pentru investigarea magistraților, solicitată la vremea dezbaterii legilor justiției de însăși asociațiile profesionale ale magistraților, sunt numiți de Consiliul Superior al magistraturii (CSM) și nicidecum de vreun partid din alianța de guvernare PSD-ALDE, cum pretinde o Ralucă Turcan sau un președinte novice, incapabil de progrese și care nu respectă nici Constituția și nici deciziile Curții Constituționale a României (CCR), cum se dovedește Klaus Werner Iohannis.
Publicația New Europe are un editorial în ediția de luni, 18 februarie, semnat de „Kassandra” în care scrie că „EPPO( Parchetul European / European Public Persecutor s Office, n.m. I.P.) se află deja într-o criză chiar dacă nu este definitivată încă situația sa. În text se notează că suntem în plin proces de alegere a procurorului șef european, că au fost 30 de persoane care au aplicat pentru acest post, din care au rămas 11 pe lista scurtă, iar în urma interviului realizat de către o comisie de selecție independentă, au rămas numai trei. Sursa citată scrie că respectiva comisie a prezentat o listă de trei în loc de cinci candidați”, cu referire la lista scurtă. Aceasta mai notează că: „De ce trei și nu cinci? Și, în pofida faptului că 11 au fost selectați pe lista scurtă, toți fiind candidați de înaltă calificare, de ce să nu se aleagă între ei? De fapt, acesta este momentul exact când privarea personalului politic iese la lumină. Cu balanțele politice schimbându-se repede în Europa, aceasta este parte a explicației.
Despre Laura Codruța Kovesi se scrie că „dacă mergem pe logică, va fi respinsă”, argumentând că are 18 dosare deschise în sistemul de justiție din România. „Adevărații candidați ar trebui să fie doi, un francez și un german. Acest lucru a fost probabil convenit în paralel cu semnarea Tratatului de la Aachen între Germania și Franța, pe 22 ianuarie”.
Mai apoi, „Kassandra” adaugă: „Realitatea este că, totuși, Laura Codruța Kovesi, candidatul român, are un suport puternic german, ca să nu mai vorbim de (cel) american”.
Mai mult, ziarul belgian New Europe susține că Kovesi nu ar fi trebuit să fie nici pe lista celor 11/. A fi sub urmărire penală în propria țară trebuie să fie de ajuns pentru a fi respinsă”, cu atât mai mult cu cât este o decizie pe 7 ani, atât cât va dura mandatul procurorului-șef european.
Se face, în comentariul din New Europe, inclusiv propunerea reluării procedurii de desemnare a procurorului șef european, după alegerile pentru Parlamentul Europei, din luna mai a acestui an!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here