Ca la noi, la nimeni – Kovesi arestează(?!), nimănui nu-i pasă!

283

Duduia Luluţa, cum mai este alintată Laura Codruţa Kovesi de prieteni (mă şi mir că are aşa ceva, poate din interes!) este, orice s-ar spune, creaţia Regimului Băsescu. Ba chiar a lui Băsescu Traian personal. Faptul că e lăudată la Washington, primind şi o diplomă din partea Departamentului de Stat al SUA, nu o face mai aptă pentru funcţia ce o deţine. Dar dintre oamenii lui T. Băsescu nu doar şefa DNA este păstrată şi susţinută de preşedintele Klaus Iohannis, semn că autorul cărţii “Pas cu pas” e demnul continuator al primului şi al intereselor americane ori străine în România noastră. Care, întâmplător sau nu, este şi a lui. Dac-ar ţine cu România nu ar fi retrimis la Parlament nepromulgatul Cod Silvic, unul niţel mai restrictiv pentru o anume firmă din Austria. Oricâte păcate reale sau imaginare i s-ar găsi lui Nicolae Ceauşescu nu se poate afirma că n-a fost patriot, România dinainte de ‘89 având una dintre cele mai restrictive Legi a silviculturii din Europa. Probabil, lui Iohannis termenul de patriot i se pare desuet şi preferă globalismul distrugător de naţiuni adevărate şi sănătoase la cap.
În vremea asta, Laura Codruţa Kovesi bate câmpii: “Vom continua să arestăm!” Cu 10.000 de arestaţi pe an, după cum ne ameninţă. Vorba unui forumist: “De ce ai închis Dosarul Flota madam Justiţie??? Unde s-a mai pomenit ca o instituţie să raporteze şi să se laude că a arestat miniştrii, senatori  şi altele de acest gen. Toţi sunt egali în faţa justiţiei madam şi se raportează faptele pe care le-ai combătut ca instituţie, nu funcţiile.  Cel puţin aşa ar trebui… Altfel, seamănă a poliţie politică, ceea ce de fapt şi este”!, zice anonimul Maxim.
Oare duduia Luluţa nu ştie că nu procurorii arestează? Judecătorii sunt aceia care decid cine, când şi cum şi dacă trebuie arestat. Sau, mă rog, ar trebui. Deocamdată, ea se comportă la fel ca Traian Băsescu, care-a făcut din Laura Codruţa Kovesi noua Ana Pauker a României mileniului trei. Se continuă arestările, la fel ca-n epoca stalinistă, pe delaţiuni şi nu pe bază de probe. Ci bazându-se pe suspiciuni de vinovăţie. Iar preşedintele Iohannis are impresia că e bine.
Recent, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a participat la Comisia de Control Bugetar a Parlamentului European, unde a elogiat contribuţia esenţială a Uniunii Europene şi a diplomaţilor occidentali acreditaţi la Bucureşti, ăia de se amestecă în treburile ţărişoarei încă numită România, la retragerea de pe agenda Parlamentului României a unor iniţiative legislative care, gândeşte Lulutza, lezau independenţa magistraţilor. Printre care şi iniţiativa legislativă a celor 47 de senatori semnatari care viza modificarea Legii 3030/2004 privind răspunderea patrimonială a magistraţilor care au săvârşit erori judiciare cauzatoare de prejudicii. Prejudicii de imagine, de carieră profesională ori politică şi material. Se ştie că pentru numeroasele erori judiciare România este obligată să plătească reci şi sute de milioane de euro în urma pierderii unor procese la CEDO.
Ion Predoşanu

P.S. Este cu totul regretabil că Gorjul n-a marcat aşa cum se cuvenea împlinirea a 85 de ani de la naşterea marelui regizor, scenarist şi actor Sergiu Nicolaescu, om născut şi înmormântat la Târgu Jiu. Autorităţile s-au mulţumit cu trecerea sa pe Aleea Celebrităţilor, unde i-au acordat o stea şi nefiind an electoral l-au trecut repede în uitare!(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here